Rămâi conectat

Curier Județean

Joi, 28 noiembrie: Filmul „Între Chin și Amin”, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Joi, 28 noiembrie, filmul „Între Chin și Amin”, rulează la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Astfel, municipiul nostru se află printre primele orașe din România în care filmul este difuzat pentru a doua oară.

Drama zguduitoare prin care au trecut sute de mii de români, majoritatea intelectuali, a fost concentrată într-un film artistic de către regizorul Toma Enache.

Filonul autentic al românismului creștin este dezvăluit astfel generațiilor următoare și am convingerea că este doar începutul prezentării adevărului în sălile de cinematograf.

Pentru albaiulieni este cu atât mai interesantă vizionarea acestui film în condițiile în care elita elevilor de la Liceul Mihai Viteazul (azi H.C.C.) și cel Economic a înființat două ligi anti-comuniste în 48′ și 49′ la Alba Iulia.

Mai apoi, în 1952, peste 20 dintre aceștia au fost arestați din universitățile unde erau studenți, judecați de comuniști și condamnați la pedepse între 8 și 20 de ani de temniță grea, practic fiind supuși procesului de „reeducare” care în fapt era de exterminare.

În 28 noiembrie, joi de la ora 18.00, filmul poate fi vizionat la Casa de Cultură a Sindicatelor și la finalul filmului cei prezenți în sală îl vor putea cunoaște pe unul dintre foștii elevi albaiulieni care a fost azvîrlit în temnițele comuniste, în acea perioadă, pentru simplul fapt că avea alte convingeri politice.

Totodată îi vor putea cunoaște pe câțiva din actorii care au jucat în film.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea