Jandarmii sar în apărarea necuvântătoarelor din Munții Apuseni. Proiect anti-braconaj în plină implementare
Începând de joi, 15 octombrie, necuvântătoarele care trăiesc în Munții Carpați, mai precis pe raza județelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Gorj, sunt puțin mai bine apărate de apetitul braconierilor de a ucide.
Este vorba despre materializarea unei inițiative în premieră pentru România, respectiv a proiectului LIFE Connect Carpathians, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Fauna&Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand.
Astfel, ieri, în comuna Zam din judeţul Hunedoara, a fost inaugurat primul punct de lucru al Jandarmeriei, ce are ca sarcină principală prevenirea, depistarea şi sancţionarea actelor de braconaj cinegetic pe raza celor opt județe amintite mai sus. Aceștia vor fi sprijiniţi în activitatea lor de specialişti în domeniul silvic şi cinegetic şi vor coopera cu posturile de poliţie din zonele aflate pe Coridorul Ecologic Apuseni – Carpaţii Meridionali.
Zona de desfăşurare a proiectului este reprezentată de Coridorul Munţii Apuseni – Carpaţii Meridionali şi se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Ţarcu, la sud, şi reprezintă un peisaj unic, bogat din punct de vedere cultural care păstrează, încă, o mare parte din biodiversitatea pentru care România este recunoscută la nivel mondial.
Practic, proiectul LIFE Connect Carpathians vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice şi prevenirea şi combaterea braconajului.
Bogdan Presecan
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 13 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 17 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 5 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor