Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Jandarmii sar în apărarea necuvântătoarelor din Munții Apuseni. Proiect anti-braconaj în plină implementare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de joi, 15 octombrie, necuvântătoarele care trăiesc în Munții Carpați, mai precis pe raza județelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Gorj, sunt puțin mai bine apărate de apetitul braconierilor de a ucide.

braconaj vanatoareEste vorba despre materializarea unei inițiative în premieră pentru România, respectiv a proiectului LIFE Connect Carpathians, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Fauna&Flora International, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Asociaţia Zarand.

Astfel, ieri, în comuna Zam din judeţul Hunedoara, a fost inaugurat primul punct de lucru al Jandarmeriei, ce are ca sarcină principală prevenirea, depistarea şi sancţionarea actelor de braconaj cinegetic pe raza celor opt județe amintite mai sus. Aceștia vor fi sprijiniţi în activitatea lor de specialişti în domeniul silvic şi cinegetic şi vor coopera cu posturile de poliţie din zonele aflate pe Coridorul Ecologic Apuseni – Carpaţii Meridionali.

Zona de desfăşurare a proiectului este reprezentată de Coridorul Munţii Apuseni – Carpaţii Meridionali şi se întinde pe o distanţă de peste 150 de kilometri între Munţii Apuseni, la nord, şi Munţii Retezat – Ţarcu, la sud, şi reprezintă un peisaj unic, bogat din punct de vedere cultural care păstrează, încă, o mare parte din biodiversitatea pentru care România este recunoscută la nivel mondial.

Practic, proiectul LIFE Connect Carpathians vizează elaborarea, în mod participativ, prin implicarea tuturor factorilor interesaţi, a unui plan de management regional pentru specii de faună de importanţă comunitară. În acest context, două dintre obiectivele proiectului urmăresc facilitarea convieţuirii între comunităţile locale şi speciile sălbatice şi prevenirea şi combaterea braconajului.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea