IȘJ Alba va premia 15.000 de elevi cu 1.025.500 de lei în cadrul proiectului ”De ce, cum și ce învăț?”
ISJ Alba a anunțat începerea procedurii privind selecția a 50 de unități de învățământ, a 100 de experți pentru gestionarea activităților derulate de elevi și a 15.000 de elevi de clasele III-XII din cadrul acestor școli pentru proiectul ”De ce, cum și ce învăț?”, a anunțat inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș.
La sfârșitul acestui proiect, elevii participanți vor primi premii și subvenții în valoare de 1.025.500 de lei.
Procedura de selecție se derulează în perioada 23 august – 22 septembrie 2015.
Obiectivul principal este acela de a motiva elevii să învețe în toate domeniile, de a le evalua interesul și de a ameliora competența lor de a învăța. Acest lucru se realizează prin raportarea la un cadru transcultural integrativ, care dă o organizare și un sens profund acestei activități de bază a vieții omului. Între cele opt domenii cheie noi insistăm asupra celui de-al cincilea, Learning to learn, prin care vine de fapt succesul și în celelalte șapte domenii.
Scopul proiectului este de a motiva 15.000 de elevii să-și îmbunătățească pregătirea în cadrul celor 8 domenii de competențe cheie, de a-i ajuta să învețe cum să învețe și să identifice ce să învețe. Mijlocul prin care se realizează acest lucru este un site care are 2 secțiuni, una de învățare și una de concurs.
Proiectul oferă sprijin pentru dobândirea competențelor cheie într-un domeniu foarte important, 5. Learning to learn. Învățarea de calitate se bazează pe motivația intrinsecă, iar priceperea în acest domeniu determină dezvoltarea în celelalte domenii de competență. Urmare a ameliorării motivației și a actului învățării se schimbă abordarea, iar efectul acestui lucru este o implicare mai bună. Accentul se pune pe dezvoltarea abilităților personale de care depinde dezvoltarea pentru restul abilităților. Fără abilitatea de a găsi o bună motivație pentru învățare și de a conduce acest proces pe un drum optim, cu timpul se renunță la învățare ori are loc una formală, de conformare, de slabă calitate. Lucrul esențial pe care îl cere piața muncii este implicarea, adică acea abilitate a oamenilor de a se automotiva, de a participa prin motivația intrinsecă. Prin proiect se identifică și adresează sursele motivației intrinseci, respectiv nevoile umane de bază, din care una foarte importantă este cea de competență.
- Înscrierea unităților de învățământ (23.08.2015-15.09.2015);
Acestă etapă constă în depunerea dosarului de candidatură până la data limită de 15.09.2015, ora 14, conform anunțului de selecție.
Dosarele se depun la sediul ISJ Alba, parter, biroul Proiecte europene.
Cererea de participare la selecție (Anexa 1) și a Acordului de colaborare (Anexa 2), semnate si stampilate de reprezentantul legal se transmit pe poșta electronica, la adresa [email protected].
- Evaluarea și selecția candidaturilor depuse de unitățile de învățământ (16- 21.09.2015)
Va fi constituită o comisie de evaluare a candidaturilor depuse de unitățile de învățământ formată din minim 3 experți din echipa de management a proiectului.
Vor fi selectate minim 50 de școli din județul Alba, mediul rural și urban, în ordinea punctajelor oținute din analiza formularelor de înscriere. În cazul în care 2 unități de învățământ obțin același punctaj, departajarea se va face după principiul ”Primul venit, primul servit!” dacă se depășește numărul de elevi.
Echipa de management a proiectului își rezervă dreptul de a solicita clarificări/completări la formularele de înscriere.
Proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013-Investeste în oameni!
Axa prioritară 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere” si domeniul major de intervenție 1.1 „Educaţia şanselor tale pentru un viitor profesional mai bun”
IȘJ Alba își propune să ofere elevilor din județul Alba o altă abordare prin care ei să regaseasca placerea de a învăța și de a fi competitivi pe parcursul întregii vieți.
Periada de implementare: 29 iulie- 28 decembrie 2015 (5 luni)
Valoarea totală a proiectului: 4.384.148 lei
Grup țintă: 15.000 de elevi din județul Alba, clasele III-XII
In judetul Alba numărul unităților școlare sprijinite prin proiect va fi de minim 50. Fiecare școală va participa cu un număr mediu de elevi de 300 elevi.
Proiectul isi propune realizarea unei platforme online pe care vor fi postate 240 de lecții și 240 de teste organizate pe 6 nivele (din care unul va fi pentru excelență).
Nr premii | Valoare | Total lei premii și subvenții elevi:
1.025.500 |
|
premii concurs locul I | 50 | 400 | |
premii concurs locul II | 150 | 300 | |
premii concurs locul III | 150 | 200 | |
subventii acordate pentru elevi (pentru participare) | 14650 | 70 |
Inspectoratul Scolar Alba doreste dezvoltarea competentelor a peste 60 de cadre didactice in realizarea de materiale din această perspectivă nouă, prin implicarea elevilor și evaluarea lor, pentru că acest proiect este o adevărată provocare, impusă cu deosebire de numărul mare de elevi în grupul țintă și de timpul scurt de derulare.
Criteriile de selecție, atribuțiile și responsabilitățile celor implicați, calendarul proiectului, premiile care vor fi acordate și alte detalii sunt publicate la adresa http://www.isj.albanet.ro/_documente/708_Anunt_selectie_scoli_experti_elevi.pdf. (V.N.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Aproape 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului de 1 decembrie, Ziua Națională la Alba Iulia: Câți bani s-au dat pentru Primărie și cât pentru Consiliul Județean
Aproape 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului de 1 decembrie, Ziua Națională la Alba Iulia: Câți bani s-au dat pentru Primărie și cât pentru Consiliul Județean Aproape 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului au fost alocați de 1 decembrie, Ziua Națională la Alba Iulia, pentru Primărie și […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ