Rămâi conectat

Curier Județean

ÎPS Irineu, prezent la înființarea Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ÎPS Irineu a participat miercuri, 10 decembrie, la Hotel Parc, la evenimentul de inaugurare a Societății Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iulia.

Societatea Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Alba Iuliei18Înalt Preasfințitul a vorbit despre rolul important pe care l-a ocupat femeia în istoria omenirii, respectiv în Biserica ortodoxă. Obiectivul principal al înființării societății îl reprezenta apărarea credinței ortodoxe și a bisericii strămoșești.

La eveniment au participat circa 40 de femei.

Porţile Societăţii au fost deschise în permanenţă pentru toate femeile ortodoxe din România, indiferent de clasa socială din care făceau parte. Fie ele burgheze sau din pătura de mijloc, soţii sau fiice de negustori şi profesori, femei din clasa muncitoare sau de la ţară, membrele Societății erau legate strâns de dragostea faţă de Dumnezeu şi de semeni.

După 35 de ani de activitate, Societatea a fost desfiinţată în anul 1945 de către regimul comunist. A fost reactivată însă imediat după revoluţia din decembrie ’89, când a apărut dorinţa de a se readuce la viaţă vechea Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Creştine din România. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist şi prin aprobarea Sfântului Sinod, Societatea şi-a redobândit personalitatea juridică în data de 5 martie 1991. Reînfiinţarea a însemnat: „gruparea tuturor femeilor de credinţă ortodoxă din România, indiferent de naţionalitate şi convingeri politice, pentru întărirea activităţii misionare creştin-ortodoxe”.

În prezent Societatea activează în şaptesprezece oraşe ale ţării (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Galaţi, Cluj-Napoca, Iaşi, Arad, Oradea, Buzău, Botoşani, Braşov, Ploieşti, Reghin, Vaslui, Bacău, Râmnicu Vâlcea și Fălticeni), Alba Iulia fiind cea de-a optsprezecea filială.

[nggallery id=2755]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea