Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

iPhone întrerupe producția după 13 ani: Motivul care îi lasă pe utilizatori fără dispozitivul favorit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
iPhone întrerupe producția după 13 ani: Motivul care îi lasă pe utilizatori fără dispozitivul favorit

Compania Apple ar fi oprit recent linia de producție pentru iPhone, pentru prima dată într-un deceniu.

Informaţia vine de la publicaţia financiară Nikkei, care scrie că Apple a oprit producţia câteva zile chiar, din cauza limitărilor din cadrul lanţului de furnizori, a crizei de componente şi a crizei de energie din China. Informaţia este coroborată de multiple surse. Asta nu poate decât să crească timpul de aşteptare pentru livrarea de telefoane iPhone 13, care era deja mare încă de la debutul telefoanelor. Nikkei scrie că de obicei Apple îşi creşte capacitatea de producţie în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a face faţă cererii crescute. Ei bine în 2021, în loc ca muncitorii să aibă ture în plus, ei vor primi zile libere.

Pur şi simplu nu sunt destule componente de asamblat pentru a scoate pe bandă rulantă destule iPhone-uri. E pentru prima oară după mult timp când se întâmplă aşa ceva şi nici măcar la începutul pandemiei nu era o situaţie de genul. Apple a redus deja predicţiile cu privire la numărul de unităţi iPhone 13 livrate în acest an. Începuse şi să mai taie din producţia de iPad-uri în noiembrie pentru a păstra componente pentru iPhone-uri. Ţinta iniţială Apple era să producă 95 de milioane de unităţi iPhone 13 în 2021, dar la început de decembrie a fost coborâtă la 83-85 de milioane.

Producţia din septembrie şi octombrie a fost şi ea cu 20% mai mică decât necesarul pentru cerere. În această toamnă s-au produs şi doar 50% din cantităţile necesare de iPad-uri. Vechile iPhone-uri au avut producţia tăiată cu 25% şi acum lucrurile stau mai rău. Sunt mai mulţi factori cheie care afectează producţia, de la problemele cu alimentarea cu energie electrică în China, până la lockdown-urile actuale din Malaezia şi Vietnam.

De abia în ianuarie s-ar putea relua un ritm normal de producţie. Apple a pierdut 6 miliarde de dolari în trimestrul 3 al acestui an doar din cauza acestor probleme cu lanţul de furnizori. Ar putea pierde chiar mai mult în T4.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea