Rămâi conectat

Sport

Ioo Sandor (Dojokan Activ Aiud), cel mai bun din Alba în 2020 la sporturi neolimpice, a obținut centura neagră la karate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Ioo Sandor, legitimat la Dojokan Activ, a obținut centura neagră, după 13 ani de karate, în urma examenului ce s-a desfășurat la Mediaș. Sportivul din Alba a fost desemnat, la finele anului trecut, cel mai bun din județ la secțiunea sporturi olimpice.

“Îi mulțumesc antrenorului meu Nicolae Crăciun pentru răbdarea acordată și experiența pe care mi-a împărtășit-o de-a lungul anilor”, a spus Ioo Sandor, devenit în acest an campion național, la kata, competiția disputându-se la Brașov. Talentatul sportiv (foto, în alb, al treilea de la stânga la dreapta) va împlini 18 ani în 7 septembrie și în această perioadă se pregătește asiduu pentru cel mai important eveniment din 2021, Campionatul Mondial la Cluj-Napoca (23-26 septembrie).

Înființat în 1990, clubul Dojokan Activ Aiud s-a remarcat de-a lungul acestor decenii prin rezultatele notorii realizate la nivel național, european și mondial, în panoplia clubului de care se ocupă antrenorul Nicolae Crăciun și instructorul Telegdy Ștefan adunându-se peste două sute de medalii mondiale și europene, dar și peste 2000 de distincții adjudecate în cadrul Campionatelor Naționale și Cupei României. De altfel, în 2020, la secțiunea sporturi neolimpice, primul loc al topului a fost ocupat de Ioo Sandor, devenit al 7-lea reprezentant al Dojokan Activ Aiud ajuns la acest nivel. Ioo Sandor este triplu campion mondial și în patru rânduri campion continental, asta ca să nu mai punem la socoteală campionatele naționale unde mereu s-a clasat pe prima poziție.

Ioo Sandor are în palmares trei titluri de campion mondial (Montecatini Terme, 2017, și Bratislava, 2019) și alte 4 distinții supreme la nivel continental (Cluj-Napoca în 2016 și 2017, Montechiari – 2017 și Odense – 2019), fiind al 7-lea reprezentant al Dojokan Aiud ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului județului Alba. Predecesorii săi au fost Sebastian Haidu (2005 și 2006), Liviu Dodoc (2008, cu dublă legitimare, CS Politehnica Karate Cluj), Aura Crăciun (2015), Iulia Dodoc (2016) și Eduard Osz (2017), toți sportivi afirmați sub comanda antrenorului emerit Nicolae Crăciun, ce se identifică practic cu istoria clubului. În ultimii ani hegemonia aiudeană a fost întreruptă doar de Andrei Cioflică (CS Unirea Alba Iulia, 2018), Alexandru Catarambă (CS Unirea Alba Iulia, 2019) – ambii powerlifting.

În anul anterior, unul în care majoritatea întrecerilor de anvergură au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, aiudeanul a participat la Cupa Campionilor Europeni, de la Cluj-Napoca, din februarie, locul întâi la kata și locul întâi, la kihon kumite, 16-17 ani, open. De asemenea, la Cupa Mondială de karate WUKF, de la Szczecin (Polonia), din septembrie, Ioo Sandor a fost în două rânduri pe prima poziție, la kata individual, shotokan, juniori și kata open, shotokan, juniori, 16-17 ani. Pe plan intern a devenit vicecampion național, la kata individual shotokan, juniori, la Campionatele Naționale de karate WUKF de la Sighișoara, din august. Și la Cupa României, derulată în luna noiembrie, la Mediaș, a urcat în două rânduri pe podium: locul întâi la kata individual shotokan juniori și locul secund la kihon kumite 16-17 ani open.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Vineri, 16 august, se inaugurează Baza Sportivă de Tip I de la Zlatna-Pătrângeni La finele săptămânii, se inaugurează o nouă Bază Sportivă de Tip I, aceea de la Zlatna-Pătrângeni, prima de acest gen din Munții Apuseni. Astfel, județul Alba se bucură în ultimul an de cinci noi asemenea baze sportive finalizate la Alba Iulia („Micești”), […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea