Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ion Dumitrel, lângă vârfurile ”Gemenele” din Mogoș: ”Modernizarea „Transalpinei de Apuseni” va deschide poarta spre o lume unică prin culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ion Dumitrel, lângă vârfurile ”Gemenele” din Mogoș: ”Modernizarea „Transalpinei de Apuseni” va deschide poarta spre o lume unică prin culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul”

Recent a fost semnat contractul pentru modernizarea ”Transalpinei de Apuseni”, drumul care va străbate munții, de la Aiud și până la Bucium. Inițiator al proiectului, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, într-o postare pe rețeaua de socializare facebook precizează ce înseamnă pentru locuitorii zonei și pentru turiși realizarea proiectului:

”Modernizarea „Transalpinei de Apuseni” va deschide poarta spre o lume unică prin culoare și diversitate, unde arhaicul se îmbină armonios cu modernul. Vom putea descoperi frumusețea naturii și bunătatea din sufletul oamenilor, esenţa spiritului românesc ce vibrează puternic în inima Apusenilor, iar cine va veni să viziteze aceste locuri, cu siguranță se va mai întoarce.

Vârfurile „Gemenele” din comuna Mogoș nu pot fi trecute cu vederea în acest peisaj. Aceste două vârfuri, care par a fi de origine vulcanică, dau zonei un aspect deosebit și unic, datorită asemănării dintre ele.
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, munte, cer, iarbă, în aer liber şi natură”

Drumul judeţean 107 I, care va fi modernizat din bani europeni, are 78 de kilometri, străbate culmi de peste 1.000 de metri şi trece prin zone de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieniţe.

Traseul drumului care va fi modernizat este: Aiud (DN1) – Aiudul de Sus – Rîmeţ – Brădeşti – Geogel – Măcăreşti – Bîrleşti Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrleşti – Mogoş – Valea Albă – Ciuculeşti – Bucium – Izbita – Coleşeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu).

Drumul este important atât pentru dezvoltarea socio-economică a zonei din Munţii Apuseni, deoarece va lega oraşul Abrud de municipiul Aiud, cât şi de Autostrada Sebeş-Turda, dar şi pentru că va permite accesul mai facil al turiştilor în această zonă.

Tronsonul străbate o zonă importantă a judeţului Alba, prin Munţii Metaliferi şi realizarea lui va scoate din relativa izolare care le-a frânat dezvoltarea economică şi le-a favorizat depopularea comunele Râmeţ, Ponor şi Mogoş.

De asemenea, va contribui la scurtarea drumului pe care îl au de parcurs locuitorii din zona Zlatna, Abrud spre Aiud, Cluj-Napoca şi spre localităţile din estul judeţului Alba, spre Blaj, Ocna Mureş.

În prezent, drumul prezintă numeroase degradări atât a îmbrăcămintei căii de rulare, cât şi cedări ale structurii rutiere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE | TRAGEDIE în Alba Iulia: Un bărbat a fost găsit MORT de pompieri într-un apartament situat pe B-dul Transilvaniei

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE | TRAGEDIE în Alba Iulia: Un bărbat a fost găsit MORT de pompieri într-un apartament situat pe B-dul Transilvaniei O tragedie a avut loc duminică, 28 iulie, în jurul orei 14.30. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru a debloca ușa unui apartament din Alba Iulia.Forțele de intervenție au ajuns la fața locului și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea