Iohannis dă speranţe minerilor din Roşia Montană. Sindicatul „Viitorul Mineritului” salută declaraţiile preşedintelui
Preşedintele Klaus Iohannis le dă speranţe minerilor din Roşia Montană. Declaraţiile făcute de preşedinte într-un interviu televizat, în care a precizat că doreşte reluarea discuţiilor privind proiectul minier de la Roşia Montană, subliniind totodată că în forma sa actuală nu este potrivit, au fost salutate de Sindicatul „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană.
Citeşte şi:Preşedintele Klaus Iohannis, despre proiectul Roşia Montană: „Nu a fost bine abordat, trebuie revăzut. Invit pe cei implicaţi direct să reia discuţiile”
„Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile şi sufletele noastre din nou o rază de speranţă pentru un viitor mai bun, pentru o viaţă demnă, cu capul sus, aşa cum au trăit-o părinţii şi bunicii noştri, şi ei mineri, la fel ca noi. Însă mineritul la Roşia Montană s-a întrerupt în anul 2006 şi de atunci cu toţii aşteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi”, se arată în scrisoarea deschisă a sindicatului, potrivit Mediafax.
Pe de altă parte, sindicatul „Viitorul Mineritului” Roşia Montană critică opozanţii proiectului minier, mai ales un ONG din Roşia Montană care nu ar reprezenta de fapt voinţa comunităţii.
„Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat în minerit şi au pensii din minerit, iar acum luptă să oprească mineritul! Dar este susţinut financiar de diverse organizaţii, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia aceasta nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaşte că nu vorbeşte în numele localnicilor din Roşia Montană care, la referendumul din 2012, au spus Da mineritului şi proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!”, se mai arată în scrisoarea citată, potrivit stiripesurse.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea
Repartitoarele pentru căldură, obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii: Cât costă instalarea Repartitoarelor pentru căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025 pentru toți românii, conform legii. Instalarea unui dispozitiv costă aproximativ 200 de lei. Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Gabriel Andronache, arată faptul că liberalii vor depune un proiect […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată