Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Mureşan, fostul procuror şef al DIICOT Alba, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ioan muresanLa 6 luni de când i-a apărat reputația, Consiliul Superior al Magistraturii s-a răzgândit și l-a dat pe fostul procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, pe mâna Inspecției Judiciare, potrivit ziarului Gazeta de Dimineaţă.

La data de 22.05.2014 s-a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Mureşan Ioan din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia sub aspectul săvârşirii abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a, l şi t din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată şi modificată, constând în manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu,imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror, respectiv exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”, se arată în răspunsul la solicitarea transmisă către Inspecția Judiciară de sursa citată.

Reamintim că Ioan Mureşan a demisionat în data de 27 mai a.c. invocând situaţia prin care trece şi a cerut să fie menţinut pe o funcţie de execuţie în cadrul DIICOT Alba Iulia.

Fostul șef al DIICOT Alba este urmărit penal în legătură cu instrumentarea dosarului lui Traian Berbeceanu, iar din data de 5 mai a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA întrucât ar fi încercat să influenţeze un martor din dosar. Şeful DIICOT Alba este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, represiune nedreaptă şi fals intelectual. Cu alte cuvinte, procurorii DNA îl acuză pe Ioan Mureşan că ar fi fabricat, împreună cu procurorul Nicolaie Cean şi ofiţerul de poliţie judiciară Alin Muntean, probe împotriva fostului şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu şi chiar că ar fi dispus reţinerea acestuia în lipsa unor probe concrete.

Prin instituirea măsurii controlului judiciar pe numele lui, Ioan Mureşan are interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu, adică Alba Iulia, nu poate lua legătura cu celelalte persoane cercetate în dosar, dar nici cu martorii, trebuie să se prezinte la organele de urmărire penală de câte ori este solicitat. Celălalt procuror implicat în dosar, Nicolaie Cean, a cerut să fie pensionat în timp ce ofiţerul BCCOA Alba – Alin Muntean a fost pus la dispoziţie.

La rândul său, fostul şef al BCCOA Alba, comisarul Traian Berbeceanu,  este cercetat de procurorii DIICOT într-un dosar în care este acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Recent, procurorii au extins cercetările pe numele său şi pentru infracţiunile de luare de mită şi delapidare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea