Ioan Dobra şi ceilalţi trei angajaţi de la Finanţe ar putea fi eliberaţi joi, 9 iunie
Curtea de Apel Alba Iulia a decis, vineri seara, să nu prelungească mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile ale celor patru funcţionari de la DGFP Alba, respingând astfel propunerea formulată de procurorii DIICOT. Instanţa a stabilit în sarcina inculpaţilor măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru 30 de zile, după eliberare. Hotărârea nu este definitivă şi a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, recurs care se judecă la începutul acestei săptămâni, luni sau marţi. Dacă şi magistraţii Înaltei Curţi vor decide că directorul executiv adjunct de la DGFP Alba Ioan Dobra, şeful de serviciu Dorin Conţan şi doi inspectori fiscali – Mihail Ioan Sârbu şi Dănuţ Ioan Ispas pot fi cercetaţi în stare de libertate, atunci cei patru pot părăsi efectiv arestul în data de 9 iunie 2011, când le expiră mandatul. „Până la judecarea recursului şi expirarea duratei măsurii arestării preventive inculpaţii rămân în arest”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.
Dobra, Conţan, Ispas şi Lazăr au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Alba în 12 mai 2011, fiind învinuiţi de săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, conflict de interese şi omisiunea sesizării organelor judiciare. În aceeaşi zi, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea funcţionarilor de la DGFP Alba pe o perioadă de 29 de zile. Cei patru sunt acuzaţi că au sprijinit şi favorizat un grup infracţional de la firma Pomponio, prejudiciul stabilit ridicându-se la 2,2 milioane de lei.
Ioana PITICARIU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar, Cristian Păun: „Este irelevant să discuți de fiscalizarea muncii separat și independent de fiscalizarea capitalului”
Profesorul universitar, Cristian Păun: „Este irelevant să discuți de fiscalizarea muncii separat și independent de fiscalizarea capitalului” Profesorul universitar originar din Alba, Cristian Păun, atrage atenția asupra unei erori des întâlnite în dezbaterile privind fiscalitatea mediului de afaceri din România, și anume, comparația între fiscalizarea muncii și fiscalizarea capitalului. Potrivit acestuia, cele două categorii nu […]