Rămâi conectat

Curier Județean

Investitorii din zona Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, nemulțumiți de starea drumului de acces: Petiție adresată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel

Bera Larisa

Publicat

în

Investitorii din zona Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, nemulțumiți de starea drumului de acces: Petiție adresată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel

Investitorii din Luncile Prigoanei și Poarta Raiului, zone turistice importante în județul Alba, au semnat o petiție pe care au transmis-o președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prin care și-au exprimat nemulțumirile referitoare la starea drumului de acces către zona Munților Șureanu și i-au solicitat să ia măsuri pentru modernizarea infrastructurii rutiere din zonă.

Citește și: Drumul Oașa – Luncile Prigoanei rămâne în administrarea Primăriei Șugag. S-au făcut demersuri pentru modernizarea lui

Aceștia susțin faptul că, în ciuda dezvoltării capacităților de cazare din zona Munților Șureanu, care găzduiesc sute de turiști anual, infrastructura rutieră rămâne neglijată.

Deși Consiliul Județean a investit recent milioane de euro în modernizarea altor drumuri turistice, precum Transapuseana, drumul către Luncile Prigoanei și Poarta Raiului continuă să fie o problemă atât pentru investitori, cât și pentru turiști. Aceștia se confruntă cu dificultăți de acces, mai ales în perioadele de iarnă sau în condiții meteo nefavorabile, atunci când drumul devine aproape impracticabil.

În scrisoarea adresată președintelui Consiliului Județean, investitorii susțin că lipsa unui drum adecvat afectează direct afacerile din domeniul turistic și limitează potențialul de dezvoltare a zonei. Aceștia cer președintelui Consiliului Județean să ia măsurile necesare pentru reabilitarea drumului, deoarece ei consideră că zona merită aceeași prioritate precum alte regiuni turistice ale județului.

„Domnule președinte Ion Dumitrel,

Vă adresăm aceste rânduri cu convingerea că sunteți un om care înțelege și apreciază importanța turismului și a activităților conexe pentru județul Alba. De altfel, ne bucură recentele dumneavoastră declarații cu referire la acest domeniu, făcute odată cu lansarea standului de turism al județului Alba, dar, în egală măsură, ne copleșește realitatea cu care ne confruntăm toți antreprenorii din turism, peste 200 ca număr, din zona Munților Șureanu.

Ați inaugurat recent o investiție importantă, recepționând Transapuseana. E un lucru deosebit, dar știm cu toții că potențialul investițiilor HORECA din zonă nu satisface, nici pe departe, noua perspectivă. Cu alte cuvinte, e bine că s-a făcut ceva cu banii europeni destinați drumului spre Șureanu, dar nu vedem nicio o rezolvare față de neajunsul permanent cu care ne confruntăm, de ani buni, accesul la Mănăstirea Oașa, Luncile Prigoanei și la facilitățile turistice existente în această zonă.

De anul trecut, acest drum a intrat în proprietatea primăriei Șugag. Ceea ce a făcut posibilă intervenția la profilarea și repararea drumului, inclusiv cu fonduri de la Consiliul Județean. Din păcate, mai trece peste noi un sezon turistic în care bunele intenții nu vor ține loc de un drum pe care turiștii să circule confortabil și în siguranță, iar afacerile din portofoliul turistic al acestei zone se vor confrunta cu aceeași problemă, într-o perioadă suficient de grea din punct de vedere economic. E inutil să avem notorietate media, să arătăm românilor și străinilor frumusețile naturale ale zonei, în orice element de promovare, dacă nu garantăm prilejul ca toți cei care află despre ele să ajungă să le viziteze.

Domnule președinte, avem aici un potențial unic, dublat de oameni inimoși care, până acum, prin efortul propriu, au făcut ca lucrurile să evolueze și turismul să însemne cu adevărat dezvoltare. Vă solicităm respectuos să vă concentrați efortul pentru ca succesul să fie deplin prin, cel puțin, repararea și întreținerea drumului spre Lunci. E o cerință justă, cu atât mai mult cu cât, azi, aveți și cadrul legal. Suntem convinși că știți și înțelegeți aceste probleme și avem încredere că veți pune lucrurile pe făgașul normal.

Vă dorim succes în activitate!

Investitorii din zona Luncile Prigoanei si Poarta Raiului”, se arată în scrisoarea adresată președintelui Consiliului Județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Armatei Române sărbătorită la Sebeș, Lancrăm, Răhău și Ptrești: Ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentele eroilor Astăzi, Municipiul Sebeș a omagiat într-un cadru solemn eroii care și-au dat viața pe diferitele câmpuri de bătălie pentru apărarea țării, precum și reprezentanții uneia dintre cele mai importante instituții ale statului: Armata Română. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea