Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Investiție de 7,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaz în două orașe din judeţul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reţeaua de distribuție a gazului din judeţul Alba va fi modernizată pe o lungime de circa 20 kilometri. Cele mai ample lucrări de investiţii se vor derula anul acesta la Teiuş şi Alba Iulia.

Un număr de 9 proiecte de investiţii, cu o valoare totală de circa 7,5 milioane de lei sunt planificate pentru acest an în judeţul Alba. Dintre acestea, opt vizează înlocuiri de conducte şi branşamente de gaze naturale iar un proiect înlocuirea unei staţii de reglare măsurare a presiunii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Pentru Teiuş compania îşi propune 3 proiecte de investiţii în valoare totală de aproape 3 milioane de lei, prin care vor fi înlocuite conducte şi branşamente pe o lungime circa 10 kilometri pe străzile: Clujului, Octavian Goga şi Decebal.

În municipiul Alba Iulia, Delgaz Grid va investi circa 2 milioane de lei anul acesta pentru lucrări de modernizare a reţelei de gaz pe o lungime de peste 3,5 kilometri pe străzile: Zăvoiului, Carpaţi, Mioriţei, Uricani, Trestiei şi Calea Labului. Totodată, se va înlocui staţia de reglare măsurare a presiunii gazelor naturale amplasată pe strada Viilor, prin această investiţie urmărindu-se asigurarea calităţii serviciului de distribuţie pentru clienţii din zonă.

Alte investiţii importante pentru înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale din judeţul Alba vor fi derulate în Oarda (3,4 km) şi Miceşti (1,8 km).

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ 180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea