Între 25 și 27 aprilie, Târgul de Florii, ediția a II-a, în Piața Cetății din Alba Iulia
*Produse tradiționale românești, ecologice și de casă, meșteri populari, spectacol folcloric și de pricesne
În perioada 25-27 aprilie 2013, în Piața Cetății Alba Carolina, se va organiza Târgul de Florii, ajuns la a doua ediție. Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba – ATMA, aduc în fața publicului albaiulian, în prag de Florii, producători de produse tradiționale, ecologice și de casă din întreaga țară, dar și meșteri populari în arta ouălor încondeiate(Suceava), icoane(Alba Iulia, Laz), cruci(Cluj), obiecte sculptate din lemn și artizanat(Avram Iancu, Lupșa), olărit(Săsciori), țesături(Zlatna, Pănade), împletituri din nuiele (Săliștea)etc.
”Iubitorii valorilor nepieritoare ale culturii tradiționale sunt invitați la întâlnirea cu acești meșteri populari veniți din județul Alba și din țară. Având în vedere că ne apropiem de Sfintele Paști, tematica târgului meșteșugăresc a fost special gândită și organizată, în ton cu marile sărbători pascale. Astfel, cei care doresc pot să cumpere, pe lângă produsele tradiționale, ouă încondeiate, oale de sarmale, căni de lut, ștergare tradiționale, costume populare, coșuri, coșulețe, icoane, cruci, diferite obiecte sculptate în lemn, dar și produse tradiționale etc. De asemenea, cei care doresc să experimenteze aceste meșteșuguri arhaice românești sunt invitați în cadrul atelierelor puse la dispoziție de organizatori și de meșterii populari invitați”, spune Petruța Pop, președintele Asociației Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.
În ultima zi de Târg, 27 aprilie, începând de la ora 14, în spatele Sălii Unirii, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric și de pricesne în aer liber, unde sunt invitați Veta Biriș și Grupul de teologi de la Blaj, Grupul instrumental condus de prof. Alexandru Pal, solistă Roxana Reche, Cornelia Goția și Grupul de Teologi din Alba Iulia, Grupul bărbătesc Sâncelenii, Grupul folcloric feminin din Tărtăria și Grupul Nașterea Domnului din Galda de Jos.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor Începutul lui 2025 aduce vești bune pentru unii pensionari care ar putea primi un venit mult mai mare – 2.240 de lei. Mai exact, anul viitor ar urma să aibă loc două majorări. Pensiile ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 17 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!