Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Între 25 și 27 aprilie, Târgul de Florii, ediția a II-a, în Piața Cetății din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Produse tradiționale românești, ecologice și de casă, meșteri populari, spectacol folcloric și de pricesne

În perioada 25-27 aprilie 2013, în Piața Cetății Alba Carolina, se va organiza Târgul de Florii, ajuns la a doua ediție. Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba – ATMA,  aduc în fața publicului albaiulian, în prag de Florii, producători de produse tradiționale, ecologice și de casă  din întreaga țară, dar și meșteri populari în arta ouălor încondeiate(Suceava), icoane(Alba Iulia, Laz), cruci(Cluj), obiecte sculptate din lemn și artizanat(Avram Iancu, Lupșa), olărit(Săsciori), țesături(Zlatna, Pănade), împletituri din nuiele (Săliștea)etc.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Iubitorii valorilor  nepieritoare ale culturii tradiționale sunt invitați la întâlnirea cu acești meșteri populari veniți din județul Alba și din țară. Având în vedere că ne apropiem de Sfintele Paști, tematica târgului meșteșugăresc a fost special gândită și organizată, în ton cu marile sărbători pascale. Astfel, cei care doresc pot să cumpere, pe lângă produsele tradiționale,  ouă încondeiate, oale de sarmale, căni de lut, ștergare tradiționale, costume populare, coșuri, coșulețe, icoane, cruci, diferite obiecte sculptate în lemn, dar și produse tradiționale  etc. De asemenea, cei care doresc să experimenteze aceste meșteșuguri arhaice românești sunt invitați în cadrul atelierelor puse la dispoziție de organizatori și de meșterii populari invitați”, spune Petruța Pop, președintele Asociației Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.

În ultima zi de Târg, 27 aprilie, începând de la ora 14, în spatele Sălii Unirii, organizatorii au pregătit și un spectacol folcloric și de pricesne în aer liber, unde sunt invitați Veta Biriș și Grupul de teologi de la Blaj, Grupul instrumental condus de prof. Alexandru Pal, solistă Roxana Reche, Cornelia Goția și Grupul de Teologi din Alba Iulia, Grupul bărbătesc Sâncelenii, Grupul folcloric feminin din Tărtăria și Grupul Nașterea Domnului din Galda de Jos.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale, Ecologice și de Casă „Alba Transilvania” și Asociația Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea