Rămâi conectat

Sport

Intrată pe mâna lui Mihai Manea, noul antrenor, CS Universitatea Alba Iulia a înregimentat 14 jucători de la… Industria!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia are gânduri serioase în următorul sezon pe care-l va începe cu fostul unirist Mihai Manea pe banca tehnică, așa cum v-am anunțat în cursul săptămânii trecute.

Mihai Manea este noul antrenor al echipei, va avea un contract pentru un an, care se va prelungi automat în care vom reuși să accedem în Liga a 3-a”, a spus Bogdan Duma, președintele clubului din Cetatea Marii Uniri. Obiectivele sunt clare: câștigarea Cupei României, pe termen scurt, respectiv locul întâi în Liga a 4-a și prezența la barajul de promovare, în ceea ce privește campionatul următor.

Deocamdată important este să ne cristalizăm lotul, deși timpul este destul de scurt până la primul joc, în Cupa României. Luăm lucrurile din aproape în aproape și ne propunem să câștigăm fiecare meci”, a punctat antrenorul în vârstă de 40 de ani, ce va fi ajutat de Nicolae Ghișa (director sportiv la CSU în mandatul lui Vasile Ursu).

Din 2017, când antrena pe Șurianu Sebeș (Liga a 4-a), Mihai Manea a lucrat doar la nivelul eșalonului terț, la Performanța Ighiu, CS Ocna Mureș și Unirea Alba Iulia, actuamente fiind coordonator al grupelor de fotbal de la CS Municipal Unirea Alba Iulia. Primul meci oficial va fi luni, 21 iunie, de la ora 18.30, pe terenul secund al Stadionului “Cetate” (unde se vor disputa partidele interne), cu Inter Ciugud, în cadrul Cupei României.

*Lot puternic pentru Liga a 4-a!

Formația universitară s-a mișcat rapid și a reușit să înregimenteze 14 jucători de la Industria Galda de Jos, fosta divizionară terță, câțiva dintre aceștia mai colaborând în trecut cu noul “principal”. Este vorba despre Căt. Suciu, Coltor, Val. Drăgan, Borșai, Bălșan, C. Năcreală, Cl. Oara, Puha, Petruse, Baghiu, G. Scheau, Fl. Schiau, Goguța sau Ad. Hăprian, unii fiind doriți și de CS Ocna Mureș (Căt, Suciu, Borșai sau Bălșan). Pe lângă respectivii (Cl. Oara, Puha, Baghiu, G. Scheau, Fl. Schiau și Ad. Hăprian au fost doar legitimați în primăvară la gruparea din Galtiu, fără a juca), în efectivul “alb-albastru” se vor mai regăsi M. Domșa (CS Ocna Mureș), S. Fulea (ex-Performanța Ighiu), I. Neag (ex-CSU Alba Iulia și Unirea Alba Iulia), Ad. Lăcătuș (Dacia Orăștie) și Circov (Unirea Alba Iulia, în prima parte a stagiunii precedente). Rezultă un efectiv puternic pentru acest nivel competițional, ceea ce face din CSU Alba Iulia principala pretendentă la șefia Ligii a 4-a în campionatul următor. După ce s-a renunțat la baschetul feminin, echipa de fotbal a CSU Alba Iulia s-a înființat în 2018, când a pornit din Liga a 5-a cu gânduri de Liga a 3-a. A promovat rapid, a jucat finala Cupei României, pe “Cetate”, pierdută cu Voința Stremț, în 2019, însă visele de mărire au fost stopate de pandemia de coronavirus, momentul întreruperii campionatului găsind-o la 5 puncte în spatele formației CS Ocna Mureș, ce a și promovat vara trecută!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea