Rămâi conectat

Actualitate

Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-un oraș din România, oamenii sunt amendați dacă nu au numere pe casa sau pe ușa apartamentului

Într-un oraș din România, oamenii pot primi amenzi dacă nu au număr pe ușa apartamentului. Primăria din Oradea a încasat până acum peste 3.000 de astfel de amenzi.

Cei care nu au numărul apartamentului trecut pe ușa de la intrare riscă amenzi de 100 de lei. Aceasta, în baza unei hotărâri de Consiliu Local din 2017. În ultimii 4 ani, 3.000 de orădeni au primit amenzi din acest motiv.

Autoritățile spun că este important ca numărul apartamentului să fie vizibil, deoarece acest lucru ajută echipele medicale să ajungă mai devreme la adresa pacientului. Măsura există și la Timișoara. În acest oraș, însă, amenzile sunt mai mari, de 1.500-2.500 de lei. Totuși, nimeni nu a primit până acum amendă pentru că nu are afișat numărul apartamentului pe ușa de la intrare.

Citește și: Amenzi pentru românii care îşi spală maşina în faţa blocului sau chiar în propria curte. Sancțiunile diferă în funcție de oraș

Într-un oraș de la noi din țară, oamenii pot fi amendați dacă hrănesc porumbeii sau dacă nu au numere pe locuințe.

Cât este amenda pentru aceste nereguli

O femeie din Oradea a fost sancționată cu 100 de lei pentru că nu avea număr pe ușa apartamentului, în momentul în care forțele de ordine au venit în control. „A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării”, a spus femeia amendată.

Autoritățile locale au venit cu argumente serioase când au venit cu astfel de hotărâri, mai ales cea privind numerotarea domiciliului, unde sancțiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.

„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și immobile”, spune Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. După șapte ani de la adoptarea acestei măsuri, ea încă se află în vigoare deoarece, potrivit autorităților, acest lucru ajută serviciile de urgență să ajungă mai repede la adresă.

3.000 de orădeni au primit astfel de sancțiuni

„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”, a transmis femeia amendată.

Din 2020 și până în prezent, peste 3.000 de orădeni au primit astfel de amenzi, iar aceleași măsuri au fost luate și în Timișoara.

„Sancțiunile sunt destul de mari, de la 1500 de lei, la 2500 de lei”, a spus Dana Seracin, purtătoarea de cuvânt a Poliției Locale Timișoara. Cei care hrănesc porumbeii din centrul orașului sunt amendați, deoarece excrementele păsărilor distrug clădirile din zona istorică.

„Mi se pare un pic exagerat, amendați nu, eventual niște avertismente, anunțuri că nu e bine să hrănim porumbeii”, a zis o localnică.

Câteva persoane au fost amendate cu 200 de lei în acest sens, iar alte 40 au primit avertismente. De asemenea, polițiștii din Baia Mare au început să aplice amenzi de până la 1.500 de lei pe cei care dau bani cerșetorilor. În ultima vreme au apărut mai multe persoane fără adăpost, care devin agresive, iar această măsură poate reduce fenomenul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 22 septembrie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile scad drastic și vin ploile. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 22 septembrie 2024, în Transilvania și la munte: Temperaturile scad drastic și vin ploile. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Vremea se schimbă radical începând de astăzi, temperaturile scad și vin ploile, potrivit prognozei ANM pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea