Rămâi conectat

Actualitate

Interpretarea rigidă a legii păgubeşte judeţul Alba de 120 de locuri de muncă plătite din fonduri europene

Publicat

în

Cum plăteşte UE accesul la sănătate, pentru românii săraci

 Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar (SNSPMPDSB), aflată în coordonarea Ministerului Sănătăţii, a primit finanţare din partea UE – Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, pentru proiectul cu titlul „Promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane şi instituţionale din asistenţa medicală comunitară” – fără contribuţie de cofinanţare din partea M.S. Proiectul se implementează în cele 10 judeţe din Regiunile de Dezvoltare VEST şi CENTRU, în toate localităţile din mediul urban şi rural, printre care şi judeţul Alba.
Scopul acestui proiect este acela de a contribui la reducerea disparităţilor şi inegalităţilor existente în accesul la servicii medicale primare, îmbunătăţirea accesului şi calităţii serviciilor medicale şi sociale pentru populaţia vulnerabilă, în special din mediul rural, repartizarea judicioasă şi perfecţionarea pregătirii profesionale a resurselor umane, din reţeaua naţională de asistenţă medicală comunitară. Un proiect salutar şi extrem de bine venit în condiţiile restrângerii drastice a activităţii unităţilor sanitare, a spitalelor din România.
Din iunie 2009 până în decembrie 2011, cu sprijinul unor primării din teritoriu s-a reuşit dezvoltarea şi păstrarea de reţele pilot pentru servicii de asistenţă medicală comunitară prin înfiinţarea, dotarea şi punerea în funcţiune a unui număr de 26 de centre de asistenţă medicală comunitară, în localităţi din mediul urban şi rural din cele 10 judeţe. Majoritatea au fost integrate în cadrul Serviciilor Publice de Asistenţă Socială (SPAS).
lCum nu am reuşit să cheltuim banii de la UE
În judeţul Alba, aceste centre sunt funcţionale în câteva oraşe şi comune. Potrivit proiectului FINANŢAT EXCLUSIV de UE, în judeţul Alba este nevoie de un număr de 150 asistenţi medicali comunitari şi un număr de 29 mediatori sanitari (conform cercetării privind analiza nevoilor de sănătate efectuate de SNSPMPDS Bucureşti). În 2010, la un an de la implementarea proiectului, din cei 150 de asistenţi medicali comunitari care puteau fi plătiţi EXCLUSIV de UE prin intermediul Ministerului Sănătăţii, figurau în organigrama primăriilor doar 34. Din cei 29 de mediatori sanitari de angajat (necesari în special pentru localităţile cu numeroase comunităţi de romi) în 2010 erau cuprinşi în organigramă doar 4, la tot atâtea primării. În vara lui 2010, fostul Guvern Boc lansează pe piaţă legea care a restructurat bugetarii şi totodată salariile acestora… explicând că se impun „aceste normative de personal pentru a putea asigura un cadru unitar la nivel naţional, cu plafoanele maxime până la care se pot încadra primăriile, consiliile locale, judeţene, cu privire la personalul care trebuie să le deservească”. Adică celebra axiomă „la 7 bugetari plecaţi se poate angaja un bugetar nou venit”.
Constrânşi de organigramele inflexibile impuse de guvern, majoritatea primarilor nu s-au mai hazardat să încalce dispoziţiile venite de la diriguitori şi nu şi-au mai extins organigrama pentru asistenţii medicali comunitari sau mediatori, cu toate că aceştia nu costau un sfanţ bugetele locale, fiind plătiţi prin proiectul finanţat de UE. Am aflat însă că alţi primari, tot din judeţul Alba, şi-au dat interesul şi au obţinut „dispense” legale de la Guvern, pentru încadrarea acestor asistenţi medicali comunitari în organigrama lor, dacă tot nu trebuiau plătiţi de la bugetul local. Adică 158 de oameni, cu pregătire medicală primară, ar fi putut avea un loc de muncă. Din 2009 până în 2013, cel puţin. Dintre aceştia, toretic, la nivelul anului 2010, înainte de restructurări, erau angajaţi doar 38. Pe bani europeni!
lDe ce sunt importanţi asistenţii medicali comunitari
Trecând peste partea strict financiară şi legată de crearea de noi locuri de muncă, acordăm şi o prezumţie de bună-intenţie primarilor care au reuşit să angajeze asistenţi comunitari prin acest proiect, speculând şi faptul că poate totuşi au înţeles şi partea utilă a muncii unui asistent medical comunitar, majoritatea dintre aceştia fiind foşti angajaţi din teritoriu ai Direcţiei de Sănătate Publică. Aceştia au în fişa postului, conform proiectului, elaborarea unui model de servicii de îngrijiri de sănătate coordonat cu cele sociale şi cele de îngrijiri pe termen lung, furnizate în sistem integrat; pe baza principiului descentralizării trebuiau să dezvolte un sistem de servicii de incluziune socială bisectorial, sănătate – social, coordonat la nivel local; promovarea dezvoltării la nivel descentralizat a acestor servicii publice prin realizarea de parteneriate locale pentru acordarea de sprijin comunitar populaţiei vulnerabile; realizarea analizei privind nevoile de acces ale populaţiei la servicii de asistenţă medicală etc. etc. Adică, mai pe scurt, asistenţii medicali comunitari servesc îndeosebi populaţia săracă, neinformată, fac prevenţie sanitară şi ţin focarele de epidemie sub control.
Deocamdată, restructurarea bugetară impusă de guvernele Boc a reuşit „performanţa” de a bloca accesul la consumarea acestor bani europeni, pentru sănătatea populaţiei sărace. Ce-i drept, restrângerile cheltuielilor de la buget au fost sugerate tot de UE. Dar mai mult ca sigur nu ne-au zis cum să ne tragem cu stângul în dreptul, faultându-ne singuri. Şi după aceea să lăcrimăm nu atât de durere cât după banii europeni pe care nu am reuşit să-i cheltuim…

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Actualitate

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Publicat

în

O treime dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul primit. Jumătate nu au curajul să ceară măriri salariale. STUDIU

Aproximativ 32% dintre angajaţii români nu sunt mulţumiţi de salariul pe care îl primesc. Mai mult, jumătate dintre angajaţi încă nu au curajul să ceară măriri salariale (49%). Cu toate acestea, studiul Hays România arată că rata de succes a solicitării unei măriri salariale este de 25%, ceea ce înseamnă că angajatorii conştientizează importanţa retenţiei angajaţilor şi impactul pe care îl poate avea asupra continuităţii afacerii.

În ceea ce priveşte viitorul, studiul citat arată o discrepanţă între aşteptările angajaţilor şi planurile angajatorilor. Deşi ambele categorii se aşteaptă la aproximativ acelaşi procent de creştere a salariilor la următoarea revizuire (3% – 6%), valoarea măririlor este sub nivelul aşteptărilor angajaţilor. Angajaţii consideră că performanţa lor individuală nu este apreciată şi ar trebui să fie plătiţi mai mult pentru eforturile lor – 43% dintre angajaţi consideră că creşterea lor ar trebui să fie de aproximativ 11% – 20%.

În acest an au avut loc schimbări majore pe piaţa muncii. Dacă la începutul anului scepticismul domina în cazul investitorilor, multe procese de angajare erau suspendate, iar angajaţii erau reticienţi cu privire la schimbarea locului de muncă, lucrurile s-au schimbat radical în a doua jumătate a anului, cred reprezentanţii Hays România.

Electrica Furnizare Discount

”În România, ca în multe alte locaţii din întreaga lume, angajatorii şi angajaţii compensează acum timpul petrecut în aşteptare, timp care a fost marcat de reticenţă în angajări masive în cazul companiilor şi reticienţă în schimbarea locului de muncă, în cazul angajaţilor. Marea majoritate a profesioniştilor chestionaţi (88%) se declară acum deschişi să ia în considerare noi oportunităţi de angajare (procentajul incluzând atât candidaţii activi, cât şi pasivi), alimentat de un apetit neîmplinit pentru majorări salariale. Mai mult, nouă din zece angajatori chestionaţi au declarat că angajează în acest moment, iar mai mult de jumătate dintre aceştia se aşteaptă ca volumul de angajări să crească în anul următor”, afirmă Timur Makhmutov, director general al Hays România.

În 2021, abilităţile tehnice, operaţionale şi manageriale sunt cele mai căutate, dar sunt şi cele mai dificil de găsit pe piaţă, alături de competenţele IT. Comparativ cu anul precedent, există modificări majore: abilităţile operaţionale sunt mai căutate acum, iar abilităţile de vânzare sunt critice în anumite domenii. Dacă anul trecut găsirea persoanelor cu o atitudine corectă şi abilităţi manageriale avansate a fost o provocare pentru angajatori, abilităţile operaţionale şi de vânzări sunt mult mai dificil de găsit pe o piaţă în care procesele de automatizare şi comerţul electronic sunt în plină expansiune.

Competenţele cele mai dorite de angajatori sunt: munca în echipă, adaptabilitatea, rezolvarea problemelor, comunicarea şi o mentalitate orientată spre creştere şi dezvoltare.

În ceea ce priveşte modul de lucru, angajatorii şi angajaţii sunt de acord: ambii preferă un model de lucru hibrid de acum înainte. Angajaţii au declarat că munca de acasă a condus la o productivitate mai mare (53%) sau nu a afectat nivelul acesteia (32%). Pentru ei, divizarea optimă între munca de acasă şi cea de la birou este de două zile la birou şi trei zile de acasă. În ceea ce priveşte cea mai bună structură de lucru hibridă, angajatorii favorizează săptămâna de lucru „3-2-2” – trei zile de la birou, două zile de la distanţă şi două zile libere.

Studiul Hays România are la bază un eşantion de 350 de angajaţi şi angajatori, iar datele au fost obţinute ca urmare a proceselor de recrutare desfăşurate de Hays România în 2021 şi opiniile experţilor din industrie.

Sursa: mediafax.ro

Citește mai mult

Actualitate

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Publicat

în

Nelu Tătaru: „Acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea”

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat în cursul zilei de miercuri faptul că valul patru al pandemiei „ne-a determinat să ne trezim” și să observăm realitatea dură. Fostul ministru consideră că nu este nevoie de populism în astfel de momente, portofoliul de la Sănătate având nevoie de un profesionist, „nu doar de un politician”.

”Nu putem defila cu aceleaşi arme ca în 2020, când încercam să aflăm ceva despre pandemie. Acum cunoaştem şi avem la îndemână ceva ce nu exista atunci, sens în care observăm că vaccinarea este de bun augur. Păstrând acest ritm şi respectând măsurile, ne vom aşeza pe un platou al infectărilor şi, astfel, sperăm să putem avea parte de sărbători liniştite de iarnă.”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Electrica Furnizare Discount

Fostul ministru al Sănătăţii a afirmat că ”acest val 4 ne-a determinat să ne trezim, să arătăm şi să privim realitatea aşa cum este ea: dură, nedistorsionată şi necontaminată de persoane cu păreri neavizate”.

”Joaca de-a populismul nu îşi are locul, mai ales atunci când este vorba despre viaţă şi moarte. Din păcate, în ultimul timp, tot mai des, a devenit ”o joacă” ce implică prea mulţi oameni nevinovaţi şi creduli. Cei care acum câteva săptămâni apostrofau că vrem să luăm măsuri să evităm atâta suferinţă şi pierderi de vieţi omeneşti…vor fi tot cei care vor apostrofa că nu am făcut ce trebuia făcut”, a mai scris Nelu Tătaru.

Acesta consideră că, în acest moment avem instrumente de care să ne folosim, dar trebuie să apelăm la ele: vaccin, mască de protecţie, distanţare socială, dezinfectant.

Nelu Tătaru face apel la toţi cei care nu se simt bine să contacteze medicul de familie şi să ia împreună cu acesta decizia corectă.

”Pandemia nu se tranşează în spitale. Spitalul ar trebui să fie ultima verigă la care se apelează, astfel încât să nu mai existe supraaglomerare şi oameni care aşteaptă o şansă la viaţă. Trebuie să avem mai multă grijă la cauză, iar apoi să tratăm efectul”, a mai afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

Acesta consideră că portofoliul de la Sănătate are nevoie de un profesionist.

”Sănătatea are nevoie de un profesionist, nu doar de un politician, mai ales acum, când suntem în plină criză sanitară, când numărăm morţii, când privim neputincioşi imaginile tragice cu întreg corpul medical epuizat, cu familii care-şi pierd părinţii şi copii care rămân orfani…”, a mai scris Tătaru.

Discuţia vine în contextul în care ministrul desemnat Nicolae Ciucă încearcă să stabilească lista miniştrilor, dar, mai ales, să asigure o majoritate pentru învestirea Guvernului.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Publicat

în

Impunerea certificatului verde pentru accesul în unele locuri ar constitui o infracțiuni. Declarațiile unui consilier superior în Parlamentul European

Un consilier superior în Parlamentul European a declarat faptul că impunerea certificatului verde pentru accesul în foarte multe locații ar constitui o infracțiune.

Marius Tudor, consilier superior în Parlamentul European, spune că, la nivelul Uniunii Europene, “certificatul verde NU a fost adoptat pentru condiționarea/limitarea accesului în instituții publice, mall-uri, restaurante, hoteluri, etc.”.

Electrica Furnizare Discount

Acest cerificat vizează doar “facilitarea liberei circulații în spațiul intra-european, transfrontalier, inclusiv pentru călătorii esențiale, cum ar fi transportul de medicamente”, explică oficialul european, care mai precizeză că Statul Român “comite o infracțiune și încalcă regulamentul (UE) 2021/953 al Parlamentului European și al Consiliului din 14 Iunie 2021 privind cadrul pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatelor interoperabile de vaccinare, testare și vindecare de COVID – 19 (certificatul verde) pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei”.

Oficialul european dezvăluie și adevărata strategie de protecție a populației, pe care trebuiau s-o adopte incompetenții care ne conduc:

“Cred că toți trebuie să ne testăm periodic, vaccinați și nevaccinați, pe banii statului, căci slavă Domnului, am fi avut și încă mai avem cu ce achiziționa teste gratuite dacă oamenii politici scapă odată de furie și instalează un guvern funcțional care să ceară, prin Ministerul Sănătății, bani europeni pentru teste gratuite și să aducă tratament în țară. (…)

Sunt convins că România putea să facă și poate face mai mult și mai bine pentru cetățenii săi și pentru sănătatea publică, dacă alege calea corectă.

De exemplu, lași în mall un vaccinat care prezintă un certificat verde, dar pe care nu îl testezi și care ar fi pozitiv. În consecință supui riscului de infectare alte câteva sute de persoane aflate în mall, fie ele chiar vaccinate.

Soluția trebuie să includă și TESTAREA, nu doar vaccinarea, pentru că încă există milioane de români care nu pot sau nu vor să se vaccineze. Cu ei ce facem? De ei nu avem grijă?”.

Sursa: turdanews.net

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare