Întâlnire la grădinițele cu Program Prelungit Nr. 8 și Nr. 9 din Alba Iulia cu tema ”Ce înseamnă o alimentație sănătoasă pentru copilul meu”
Educaţia privind stilul de viaţă sănătos în perioada copilăriei creează premisele câștigării unor deprinderi sanogene, care vor fi practicate pe toată durata vieţii individului, favorizând menţinerea unei bune stări de sănătate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.
Bazându-ne pe acest considerent, am iniţiat la nivelul grădiniţei un proiect, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba, prin intermediul căruia desfăşurăm cu preşcolarii activităţi care să formeze deprinderi de alimentaţie sănătoasă.
Activităţile incluse în proiect se referă de asemenea şi la activităţi sportive, activităţi care alături de o alimentaţie sănătoasă contribuie la dezvoltarea psiho-fizică armonioasă a copiilor.
În acest sens sunt propuse a se desfăşura în acest an şcolar activităţi atractive pentru copii, dar şi pentru părinţi, care vor deveni parteneri într-un program care are în vedere crearea de condiţii optime atât în grădiniţă, cât şi în familie, pentru a creşte o generaţie de copii sănătoşi.
Exemplific câteva activităţi propuse a se desfăşura în acest an şcolar: ,,Noi bem apă, nu suc!,,, Consumăm fructe şi legume de culori diferite,,, Să gustăm…,,(fructe şi legume), ,, Nu uita niciodată să serveşti micul dejun!,,, ,, Facem mişcare în fiecare zi,,.
Pentru continuitate între ceea ce oferă cantina grădiniţei şi ceea ce consumă copiii în familie, am organizat în această săptămână la Grădiniţa cu program prelungit nr. 8 şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 9, întâlniri cu părinţii, cu ocazia aceasta fiind invitate asistentele medicale, d-na doctor Paula Iordache, administratoarea grădiniţelor.
A fost pus în discuţie modul de alcătuire a meniurilor astfel încât să fie respectată legislaţia în vigoare, s-au prezentat procesele verbale ale controalelor factorilor competenţi şi s-a concluzionat că hrana pregătită copiilor în grădiniţă corespunde normativelor atât din punct de vedere al conţinului cât şi a numarului de calorii necesare zilnic unui preşcolar.
D-na doctor Paula Iordache a răspuns întrebărilor părinţilor şi a recomandat hrană sănătoasă şi multă mişcare, precum şi reducerea timpului pe care îl petrec copiii la calculator sau la televizor.
Considerăm că întâlnirea a fost benefică atât pentru părinţi cât şi pentru conducerea grădiniţelor, iar concluzia a fost că astfel de întâlniri va trebui să se desfăşoare periodic cu implicarea şi altor specialişti astfel încât să creştem generaţii de copii sănătoşi.
Comunicat de presă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident
FOTO | Accident rutier pe DN1 în zona giratoriului de la Sântimbru: Două autoturisme implicate în incident Un accident rutier s-a produs vineri, 15 noiembrie 2024, în jurul orei 22:22, pe DN 1 în zona giratoriului de la Sântimbru. Potrivit primelor date transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” Alba în incident au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport3 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate2 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Actualitate16 ore ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii