Rămâi conectat

Actualitate

Instrucțiuni dacă o școală solicită suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Inspectoratele școlare să se consulte cu Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Instrucțiuni dacă o școală solicită suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Inspectoratele școlare să se consulte cu Ministerul Educației

Inspectoratele școlare sunt îndemnate să se consulte cu Ministerul Educației în cazul în care o școală solicită în mod excepțional suspendarea cursurilor din cauza virozelor și a gripei. Ministrul Ligia Deca a avut o videoconferință, vineri, cu inspectorii școlari generali.

Videoconferința cu inspectorii școlari generali, organizată de Ministerul Educației, a avut loc vineri în contextul reluării cursurilor începând cu data de 9 ianuarie 2023, notează Mediafax.

În cadrul întâlnirii, ministrul Ligia Deca le-a comunicat inspectorilor școlari concluziile discuțiilor de la Ministerul Sănătății, cu direcțiile de sănătate publică din țară.

Deca i-a încurajat pe inspectorii școlari generali să sprijine școlile pentru a continua procesul educațional în condiții normale, să pună accent pe prevenție, să încurajeze o stare de calm și să se consulte cu Ministerul Educației în situația excepțională în care o unitate de învățământ solicită suspendarea temporară a cursurilor, în baza temeiului legal, respectiv articolul 9 din ROFUIP.

În cadrul ședinței, Ministerul Educației a transmis, din partea INSP, materiale informative cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal. Recomandarea a fost ca accentul să fie pus pe prevenție, să existe o comunicare strânsă cu DSP-urile și să se țină cont de recomandările făcute de acestea.

„În acest context, inspectoratele școlare vor colabora cu direcțiile de sănătate publică județene și cu Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, în vederea explicării și accesibilizării măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în unitățile de învățământ”, transmite Ministerul Educației.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se deschide Valea Oltului: Lucrările sunt în grafic și traficul va fi redeschis pe data de 9 august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se deschide Valea Oltului: Lucrările sunt în grafic și traficul va fi redeschis pe data de 9 august Sorin Grindeanu a declarat vineri, 19 iulie 2024, că lucrările pe Valea Oltului sunt în grafică și că traficul va fi redeschis pe data de 9 august. Acesta i-a criticat pe cei care au „discursuri populiste” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea