Rămâi conectat

Politică Administrație

Inspectori fiscali din Alba Iulia te bagă în insolvență nejustificat – susțin reprezentanții unei companii din Regiunea Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reforma din ultima perioadă a sistemului de administrare și control fiscal din România a adus, odată cu majorarea sancțiunilor și transformarea unor contravenții în infracțiuni, un nou mod de lucru în ceea ce privește controalele inspectorilor Fiscului la agenții economici.

trendwalkerNumeroși administratori de firme și oameni de afaceri din județul Alba și din întreaga țară s-au plâns în ultima perioadă de faptul că inspectorii de la Finanțe, care lucrează sub presiunea targhetului de amenzi – bani colectați la “flămândul” buget de stat, aplică uneori sancțiuni abuzive, fără a lua în considerare contextul financiar și spiritul legii. Astfel, firmele mici dar și dintre cele mari, ajung să nu își mai poată desfășura activitatea, să solicite insolvența, să concedieze personal și să se îndrepte rapid și sigur înspre faliment. Iar asta conduce uneori, în opinia oamenilor de afaceri, la dispariția unor firme, la mai puțini contribuabili care cotizează la bugetul de stat și în consecință la o accentuare a sărăciei.

Un astfel de caz, este cel al uneia din firmele cele mai mari de recrutare de forță de muncă din România, cu sediul la Sibiu, care a cerut oficial să intre în insolvență. Decizia companiei austriece  Trenkwalder SRL (FOTO) pare să vină în urma unui conflict cu ANAF, mai precis în urma unor controale ale inspectorilor Fiscului din Alba Iulia.

„Anul trecut, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Alba Iulia a realizat un control de rutină cu privire la activitatea Trenkwalder România SRL. Ca urmare a acestui control, inspectorii fiscali au luat decizia de a institui măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare şi creanţelor societăţii. Trenkwalder România consideră măsurile ANAF ca nejustificate şi a contestat pe toate căile legale posibile decizia autorităţilor fiscale“, au răspuns oficialii companiei zf.ro, cu precizarea că insolvenţa a fost singura posibilitate pentru ca firma să îşi continue activitatea.

Trenkwalder SRL, cu acţionariat austriac (compania Trenkwalder International AG), are circa 3.700 de angajaţi. În 2013, această companie avea o cifră de afaceri de 128 de milioane de lei şi un profit net de 1,9 milioane de lei. Trenkwalder are sediul central în Sibiu și un număr de opt filiale în mai multe orașe din țară.

B.P.

sursa foto: oradesibiu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud. Licitația de peste 600.000 de lei lansată pe SEAP Administrația orașului Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizare infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din oraș, respectiv liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud și școala gimnazială „Avram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea