Rămâi conectat

Actualitate

Însemnele Casei Regale de România supravegheate de Poliţia Locală Alba Iulia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Cele mai importante însemne ale primilor regi ai României uniteexpuse la Sala Unirii,   au fost timp de trei zile sub atenta supraveghere ale agenţilor Poliţiei Locale Alba Iulia. Este vorba de coroana regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, a sceptrului şi a celor două hlamide (mantii).

„A fost o misiune care ne-a onorat şi care ne obligă pe viitor la prestaţii pe măsură. Este o dovadă de încredere care ne bucură nespus. De expoziţia de o mare încărcătură istorică s-au bucurat atât cetăţeni ai municipiului şi judeţului cât şi din ţară şi nu au fost incidente şi evenimente nedorite”, a declarat Ioan Vodă, şeful Serviciului Poliţia Locală Alba Iulia.

„Poliţiştii locali nu se află pentru prima dată în misiuni de supraveghere şi securizare a unor importante exponate ale istoriei poporului român. Tot poliţiştii locali au asigurat paza celebrelor brăţări şi tezaure dacice, expuse de mai multe ori la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia”, se arată într-un comunicat remis presei de Poliţia Locală Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Două dintre operele lui Costantin Brâncuși de la Târgu Jiu vor fi incluse în patrimoniul UNESCO

Bera Larisa

Publicat

în

Două dintre operele lui Costantin Brâncuși de la Târgu Jiu vor fi incluse în patrimoniul UNESCO Guvernul român anunță o zi deosebită pentru patrimoniul național: Ansamblul monumental „Calea Eroilor” creat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu și Frontierele Imperiului Roman – Dacia au fost acceptate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO. Această veste a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea