Înscrierile pentru programul „Şcoală europeană”, până în 12 martie 2012
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va derula şi în acest an de învăţământ programul „Şcoala europeană”, ajuns la a IX-a ediţie. Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. Odată obţinut, certificatul ”Şcoală europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu titlul ”Şcoală europeană” le conferă recunoaştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea titlului obţinut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.
Documentele necesare depunerii candidaturii sunt: formularul-tip de candidatură pentru anul 2012 (disponibil pe site-ul MECTS) – două exemplare, tehnoredactate în limba română, semnate cu cerneală sau pix de culoare albastră şi ştampilate; portofoliu ilustrativ; proiectul de dezvoltare instituţională (o copie avizată de directorul şcolii şi ştampilată); planurile manageriale anuale 2009-2010, 2010-2011 şi 2011-2012 (copii avizate de directorul şcolii şi ştampilate) şi avizul IŞJ Alba (formular disponibil pe site-ul MECTS). Termenul limită de depunere a candidatorilor este 12 martie (data poştei), dosarele urmând să fie trimise prin poştă, la adresa: Inspectoratul Şcolar al judeţului Timiş, Bd. C.D. Loga nr. 3, Timişoara, cod 300020, cu menţiunea “Pentru Competiţia Naţionala «Şcoală Europeană 2012»”. După etapa de evaluare administrativă, eliminatorie, în care se vor verifica documentele şi eligibilitatea candiaturilor, va urma etapa de evaluare propriu-zisă, când se va urmări respectarea celor 9 criterii stabilite prin regulament.
Pe baza rezultatelor obţinute la evaluarea candidaturilor şcolilor înscrise în competiţie, MECTS va stabili numărul de şcoli premiate şi va organiza festivitatea de decernare a titlului „Şcoală europeană”, rezultatele urmând să fie publicate pe site-ul www.edu.ro, după data de 25 aprilie a.c. La primele ediţii, şcolile câştigătoare fuseseră recompensate şi cu importante sume de bani, pe care directorii au putut să le folosească în scopul dotării unităţilor lor de învăţământ, dar în prezent acest titlu este mai degrabă onorific. În anul 2009, evaluarea candidaturilor s-a făcut la Hotel Parc din Alba Iulia. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului
Bacalaureat 2025 | Probele de competențe încep luni, 27 ianuarie: Reguli noi pentru elevi în sala de examen. Calendarul complet al examenului Examenul de Bacalaureat 2025 începe pe data de 27 ianuarie 2025, cu probele de competențe. Este prima dată când elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin în timpul anului școlar probele […]