Înscrierile la clasa pregătitoare 2014 au loc între 24 februarie şi 14 martie. Care sunt paşii de urmat
Înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2014, a început de astăzi, 24 februarie, iar părinţii vor avea ocazia să completeze online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, cererilor-tip de înscriere, până în data de 14 martie.
La clasa pregătitoare se pot înscrie toţi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până în 31 august 2014. Cei care împlinesc aceasta vârsta până la sfârşitul anului se pot înscrie doar după o evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatica. Aceasta poate fi făcuta între 18 februarie şi 12 martie.
În 17 februarie, au fost afişate circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate la unităţile de învăţământ, pe site-ul acestora şi pe cel al inspectoratului şcolar.
Totodată, au fost prezentate informaţii cum ar fi posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala şi posibilitatea organizării programului „Şcoala după şcoala” şi au fost afişate fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.
Tot la 17 februarie, a fost afişat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, care poate fi solicitată de părinţi în vederea înscrierii, fiind prezentate şi unităţile/instituţiile în care se realizează evaluarea.
Calendarul înscrierilor la clasa pregătitoare
19-28 februarie 2014: ”Ziua porţilor deschise” în fiecare şcoală care are clase pregătitoare; zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate.
17-28 februarie 2014: Organizarea în grădiniţe a întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţa care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.
18 februarie-13 martie 2014: Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.
24 februarie-14 martie 2014: Completarea de către părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, a cererilor-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicita înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8:00-20:00 (luni-vineri), respectiv 8:00-13:00 (sâmbăta). Depunerea şi validarea cererilor-tip de înscriere de către părinţii care solicita înscrierea copiilor la şcoala speciala.
21-22 martie 2014: Afişarea în şcoli şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapa.
24 martie 2014: Comunicarea, prin afişare la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar. Informarea Ministerului Educaţiei Naţionale de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti, cu privire la procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, în etapa a doua
25 martie-4 aprilie 2014: Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflata pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.
11 aprilie 2014: Afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
14-18 aprilie 2014: Centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Corigențe 2025 | În perioada 7-18 iulie 2025, va avea loc sesiunea de corigențe pentru elevii din învășământul primar, gimnazial, liceal și profesional. În ce condiții riști să rămâi repetent
Corigențe 2025 | În perioada 7-18 iulie 2025, va avea loc sesiunea de corigențe pentru elevii din învășământul primar, gimnazial, liceal și profesional. În ce condiții riști să rămâi repetent În perioada 7-18 iulie 2025, potrivit unei adrese trimise inspectoratelor şcolare de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, vor avea loc examenele de corigenţă pentru elevii […]
Vremuri grele pentru români: După creșterea TVA, o familie cu doi copii va cheltui mai mult decât cei 3.000 de lei pe care îi dă în prezent pentru mâncare
Vremuri grele pentru români: După creșterea TVA, o familie cu doi copii va cheltui mai mult decât cei 3.000 de lei pe care îi dă în prezent pentru mâncare Vremurile vor fi mai grele decât ne aşteptam. Premierul Ilie Bolojan a anunţat oficial măsurile de austeritate: vom avea două cote de TVA, ambele mai mari […]
ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE 2025: Modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Cine riscă să rămână neasigurat?
ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE 2025: Modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate. Cine riscă să rămână neasigurat? Guvernul României propune modificări majore în ceea ce privește scutirile de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS), prevăzute în Codul fiscal. În urma acestor modificări, unii români […]