Rămâi conectat

Sport

Industria Galda de Jos, iarăși cu finanțare de la aleșii locali | Doru Oancea, noul antrenor al echipei, în Liga a 4-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de fotbal Industria Galda de Jos este pe ultima sută de metri a rezolvării chestiunilor juridice în vederea revenirii în comună, mutare care implică din nou sprijin financiar din partea aleșilor locali.

“Galben-albaștrii” au retrogradat din Liga a 3-a după șapte sezoane consecutive petrecute în eșalonul terț, dar au fost la un pas de dispariție în iarnă. Întrucât, după alegerile din septemrbie, pe fondul luptelor politice iscate pentru funcția de viceprimar, consilierii comunei nu au mai votat fonduri pentru echipa de fotbal, Industria a fost salvată de familia Hulea care a susținut-o în primăvară, mutând-o la Galtiu. “Sunt discuții serioase să aducem echipa înapoi. O să rezolvăm problema actelor cu famlia Hulea, discutăm cu avocații în acest sens. Vom începe din Liga a 4-a, fără pretenții de performanță imediată. Vrem să ne așezăm, bazându-ne pe faptul că iarăși vom avea asigurate fonduri de la Primărie”, a spus Romulus Raica, director sportiv al Industriei până la finele anului trecut. Conform unor informații plauzibile, în privința bugetului, acesta s-ar cifra la aproximativ 250.000 de lei pentru tot anul 2021.

*Doru Oancea, noul antrenor

Pentru funcția de antrenor principal s-au demarat discuțiile cu antrenorul Doru Oancea, cel care în principiu și-a dat acceptul și va pregăti echipa. “Aștept să se rezolve problemele de organizare și apoi o să finalizăm și negocierile. Sunt dispus să mă implic”, a menționat Doru Oancea (antrenor al junorilor Under 19 la LPS Sebeș), cel care are la activ două baraje de promovare pe a treia scenă: în 2017 cu Șurianu Sebeș (ce a trecut de Viitorul Caransebeș, dar nu s-a înscris în eșalonul superior) și 2019 cu Sportul Petrești (eliminată de CSM Tg. Mureș). În privința efectivului este certă revenirea lui Al. Costea, iar pe listă mai sunt Iancău, Oniche, P. Medrea, Bălaș, Rahovean, D. Ianc sau Tocu (CS Ocna Mureș). Reluarea pregătirilor este prevăzută în 10 iulie, pentru a avea timp la dispoziție în vederea meciului din 28 iulie, din Cupa României, faza I, ediția 2021/ 2022.

*Se rezolvă și litigiul depunctării

În ședința din 16 iunie a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul FRF, Industria Galda de Jos a fost sancționată drastic pentru datoriile către Cristian Gîrnod (portar în turul campionatului), ce are de recuperat 6 salarii Astfel, Industria Galda de Jos a fost sancționată cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, fiind depunctată cu două puncte, data de 7 iulie fiind stabilită drept termen pentru stingerea datoriilor pentru a se evita în continuare depunctarea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea