Rămâi conectat

Sport

Industria Galda de Jos – campanie importantă de transferuri! Conducere nouă și Doru Oancea antrenor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipa de fotbal Industria Galda de Jos este foarte aproape de rezolvarea chestiunilor juridice în vederea revenirii în comună, mutare care are la bază sprijin financiar din partea aleșilor locali (o sumă cifrată la 250.000 de lei).

Astfel, antrenor principal va fi Doru Oancea, cel care își va cunoaște elevii sâmbătă, 10 iulie, de la ora 18.00, cu prilejul jocului de verificare cu Inter Ciugud, de la Galda de Jos. De asemenea vor fi modificări și în conducerea clubului, Andrei Seneșan și Gligor Udrea urmând să fie președinte, respectiv vicepreședinte al clubului (o decizie concretă în privința funcțiilor se va lua în aceste zile).

O să mai purtăm o discuție în această săptămână. În primul rând ne gândim să alcătuim un lot competitiv, plecând practic de la zero și apoi o să stabilim și obiectivul, primordial fiind să ne facem echipă”, a explicat Doru Oancea (4 dintre foștii săi elevi de la LPS Sebeș, jucători din anul 2002, au fost înregimentați de CS Universitatea Alba Iulia, respectiv Andrei Sîrb, Daniel Puțan, Darius Rațiu și Deniel Bercea).

Originar din Sebeș, noul principal al Industriei are la activ două baraje de promovare pe a treia scenă: în 2017, cu Șurianu Sebeș (ce a trecut de Viitorul Caransebeș, dar nu s-a înscris în eșalonul superior) și în 2019, cu Sportul Petrești (eliminată de CSM Tg. Mureș).

*Uniriștii Joldeș și Ad. Matei – rezolvați!

“Galben-albaștrii” au retrogradat din Liga a 3-a după 7 sezoane consecutive petrecute în eșalonul terț, dar au fost la un pas de dispariție în iarnă. Întrucât după alegerile din septembrie, pe fondul luptelor politice iscate pentru funcția de viceprimar, consilierii comunei nu au mai votat fonduri pentru echipa de fotbal, Industria a fost salvată de familia Hulea, care a susținut-o în primăvară, mutând-o la Galtiu.

Miercuri, 7 iulie, a fost termenul limită până la care trebuie rezolvat și litigiul cu portarul Cristian Gîrnod, ce are de recuperat 6 salarii. Astfel, Industria Galda de Jos a fost sancționată de FRF cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar, fiind depunctată cu două puncte. S-au achitat restanțele, atât pentru Gîrnod, cât și pentru Hodea, ce la rându-i a apelat la memoriu, plus o amendă de 3000 de lei

În privința efectivului este certă revenirea lui Al. Costea, alături de Iancău, Oniche, P. Medrea, Bălaș, Rahovean, D. Ianc, Buligă sau Tocu (CS Ocna Mureș) de la diverse echipe din județ. Sunt negocieri avansate cu uniriștii Joldeș și Ad. Matei, în calcule intrând și atacantul An. David, în același timp negociindu-se cu atacantul aiudean S. Szekely (ex-Performanța Ighiu), mijocașul Javla (fost la CSU Alba Iulia) sau fundașul Hodea (a evoluat în tur la Industria).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, la Centenar: în 16 august 2024, expoziție de fotografii la Palatul Principilor și meci de old boys pe „Cetate” cu fostele glorii! Vineri, 16 august 2024, este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea