Încuviințările Camerei Deputaților privind arestarea și urmărirea penală în cazul Elenei Udrea, publicate în Monitorul Oficial. Ea a fost citată să se prezinte, marți, la DNA
Hotărârile Camerei Deputaților privind urmărirea penală, respectiv încuviințarea arestării preventive în cazul deputatei Elena Udrea au fost publicate, marți dimineață, în Monitorul Oficial. Totodată, ea a fost citată să se prezinte la DNA, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.
Este vorba de trei cereri de urmărire penală avizate de Camera Deputaților, două încuviințări de arestare preventivă și o încuviințare privind reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea.
Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatei Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: ”Gala Bute” și ”Microsoft”.
În prima cerere, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicitau începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul ”Gala Bute”, pentru abuz în serviciu. Votul parlamentarilor a fost 285 ”pentru” și 49 ”împotrivă”.
În cea de-a doua cerere, DNA solicita Camerei Deputaților încuviințarea extinderii începerii urmăririi penale, pentru luare de mită în dosarul ”Gala Bute”, pe numele fostului ministru al dezvoltării regionale și turismului. A fost aprobată cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”.
Tot în dosarul ”Gala Bute”, procurorii au formulat o a treia cerere în care solicitau încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea pentru luare de mită. Solicitarea a fost aprobată cu 219 voturi ”pentru” și 102 voturi ”împotrivă”.
De asemenea, în dosarul ”Microsoft”, procurorii DNA au făcut trei cereri în care solicitau încuviințarea urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobată cu 243 de voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”, reținerea și arestarea preventivă a acesteia – adoptată cu 202 voturi ”pentru” și 65 de voturi ”împotrivă” – și înlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu măsura arestării preventive – adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 152 de voturi ”pentru” și 82 ”împotrivă”.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun