Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Încuviințările Camerei Deputaților privind arestarea și urmărirea penală în cazul Elenei Udrea, publicate în Monitorul Oficial. Ea a fost citată să se prezinte, marți, la DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hotărârile Camerei Deputaților privind urmărirea penală, respectiv încuviințarea arestării preventive în cazul deputatei Elena Udrea au fost publicate, marți dimineață, în Monitorul Oficial. Totodată, ea a fost citată să se prezinte la DNA, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.

elena-udreaEste vorba de trei cereri de urmărire penală avizate de Camera Deputaților, două încuviințări de arestare preventivă și o încuviințare privind reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat luni șase cereri ale procurorilor, pe numele deputatei Elena Udrea, pentru începerea urmăririi penale, reținere și arestare preventivă în două dosare: ”Gala Bute” și ”Microsoft”.

În prima cerere, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) solicitau începerea urmăririi penale a Elenei Udrea, în dosarul ”Gala Bute”, pentru abuz în serviciu. Votul parlamentarilor a fost 285 ”pentru” și 49 ”împotrivă”.

În cea de-a doua cerere, DNA solicita Camerei Deputaților încuviințarea extinderii începerii urmăririi penale, pentru luare de mită în dosarul ”Gala Bute”, pe numele fostului ministru al dezvoltării regionale și turismului. A fost aprobată cu 278 voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”.

Tot în dosarul ”Gala Bute”, procurorii au formulat o a treia cerere în care solicitau încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea pentru luare de mită. Solicitarea a fost aprobată cu 219 voturi ”pentru” și 102 voturi ”împotrivă”.

De asemenea, în dosarul ”Microsoft”, procurorii DNA au făcut trei cereri în care solicitau încuviințarea urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobată cu 243 de voturi ”pentru” și 50 ”împotrivă”, reținerea și arestarea preventivă a acesteia – adoptată cu 202 voturi ”pentru” și 65 de voturi ”împotrivă” – și înlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu măsura arestării preventive – adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 152 de voturi ”pentru” și 82 ”împotrivă”.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea