Rămâi conectat

Curier Județean

Începe Târgul Naţional de Turism Rural Albac, 5 – 6 septembrie. Descoperă Transilvania!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ofertele bogate ale turismului rural românesc prezentate la unicul târg de turism rural din Transilvania.

Zeci de localităţi rurale din România îşi vor prezenta la sfârşitul acestei săptămâni ofertele de turism la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac.

targul de turism albacEvenimentul, marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba, este unicul târg de turism rural din Transilvania şi unul dintre cele mai importante din ţară. La Albac se va întâlni cererea şi oferta din turismul rural, iar totul va fi condimentat cu folclor autentic, gastronomie tradiţională şi un târg al meşterilor populari.

 

Comuna Albac din Munţii Apuseni găzduieşte, sâmbătă şi duminică, 5 – 6 septembrie 2015, Târgul Naţional de Turism Rural – unicul târg de turism rural din Transilvania. Evenimentul a ajuns la cea de-a XI-a ediţie şi are ca scop promovarea turismului rural românesc, fiind o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. Această manifestare reuneşte reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, firme prestatoare de servicii turistice, reprezentanţi ai unor localităţi cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.

Târgul Naţional de Turism Rural va debuta, sâmbătă, la ora 11,00 cu deschiderea Centrului de Informare Turistică Albac, eveniment la care sunt aşteptaţi oficialităţi locale şi judeţene dar şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. La ora 12,00 va fi deschis oficial Târgul Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a XI-a prin vizitarea stand-urilor de prezentare a ofertelor turistice şi a Târgului Meşterilor Populari. La ediţia din acest an a târgului sunt prezente cu oferte turistice peste 50 de localităţi din România din diferite zone cu potenţial în turismul rural printre care şi localităţile din Munţii Apuseni, zonă denumită de turişti şi „Mica Elveţie a României”. Tradiţiile şi meşteşugurile populare nu sunt uitate deoarece aproape 50 de meşteri populari din 11 judeţe ale ţării îşi expun produsele, respectiv ţesături şi articole croşetate, obiecte din lemn, metal sau sticlă, împletituri din cânepă şi nuiele, obiecte tradiţionale de olărit, cojoace şi opinci, icoane pe sticlă dar şi produse din piatră şi şindrilă.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac va cuprinde, sâmbătă, şi un program pentru cei peste 70 de reprezentanţi ai agenţiilor turistice din întreaga ţară invitaţi în acest an la târg pentru a descoperi oferta turismului rural românesc. Aceştia au ajuns în Alba încă de joi şi au participat la o vizită de informare în cadrul căreia le-au fost prezentate obiective turistice din întreg judeţul. În cursul zilei de sâmbătă reprezentanţii agenţiilor de turism vor vizita pensiuni din Apuseni şi vor participa la un work-shop cu tema „Turist în Apuseni”, al doilea seminar din program după ce, joi seara, au discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba despre manifestările ce ar urma să fie organizate în 2018 cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Organizatorii au pregătit şi demonstraţii de sporturi extreme pe terenul târgului din comuna Albac, iar de la ora 19,30 un spectacol artistic de folclor şi muzică uşoară. Seara de sâmbătă se va încheia cu focuri de artificii şi cu o petrecere tradiţională în jurul unui imens foc de tabără.

Ziua de duminică este dedicată gastronomiei tradiţionale şi folclorului, iar organizatorii au pregătit un concurs gastronomic, o paradă a portului popular autentic şi un spectacol de folclor. Manifestările vor debuta în jurul orei 11,00 cu un concurs gastronomic în cadrul căruia mai multe echipe vor fi provocate să gătească în aer liber mâncare tradiţională la ceaun. Echipele vor trebui să gătească pe baza unor reţete tradiţionale folosind carne şi legume, urmând a fi premiate cele mai gustoase mâncăruri care apoi vor fi servite gratuit turiştilor. La ora 13,00 va începe parada portului popular care va continua cu un spectacol folcloric maraton cu o durată de peste 8 ore, până în jurul orei 22,00.

 

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din Transilvania şi unul dintre cele mai longevive şi importante din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului este Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

 

 

PROGRAMUL TÂRGULUI NAŢIONAL DE TURISM RURA ALBAC 2015, ediţia a XI-a. 5-6 septembrie 2015

 

Vineri, 4 septembrie 2015

14.00 – 20.00  Primirea expozanţilor şi amenajarea stand-urilor

 

Sâmbătă, 5 septembrie 2015

11.00

 

Deschiderea oficială a Centrului de Informare Turistică Albac
12:00 Deschiderea oficială a Târgului Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a XI-a

Vizitarea stand-urilor şi a Târgului Meşterilor Populari

12.30 Workshop – ,,Turist în Apuseni”

 

14.00 Vizită la pensiuni

 

17:00:00 Sporturi extreme pe terenul Târgului din comuna Albac
19:30 Spectacol artistic de folclor şi muzică uşoară
22:00:00 Foc de tabără și artificii.

 

 

 

 

Duminică, 6 septembrie 2015

 

11:00 Concurs de gastronomie tradiţională
12.30 Festivitatea de premiere a Concursului de gastronomie tradiţională
13:00 Parada Portului Popular
14:00 Spectacol folcloric
22:00 Închiderea celei de-a XI- a ediţii a Târgului de Turism Rural, Albac, 2015

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | 8.000 de puieți plantați în comuna Șpring de către Fundația Pădurea de Mâine în campania de împădurire și reîmpădurire din toamna anului 2024. Peste 250 de voluntari implicați în acțiune Fundația Pădurea de Mâine și-a continuat acțiunile de împădurire și reîmpădurire și în toamna anului 2024. În noiembrie și decembrie, peste 250 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea