INCENDII de vegetație uscată în două localități din Alba. Recomandările pompierilor pentru prevenirea arderilor necontrolate
INCENDII de vegetație uscată în două localități din Alba. Recomandările pompierilor pentru prevenirea arderilor necontrolate
Pompierii din Alba au intervenit marți după-masa în două zone diferite din județ, la incendii de vegetație uscată. Este vorba despre un incendiu în localitatea Mușca și unul în satul Spătac.
Citește și: INCENDIU de vegetație uscată în satul Spătac: Au intervenit pompierii din Blaj
Secția de Pompieri Câmpeni intervine în cooperare cu SVSU Lupșa cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în loc. Mușca.
Din informațiile apelantului incendiul se manifesta pe aprox. 2ha.
Garda de intervenție Blaj intervine de asemenea cu o autospecială de stingere pentru localizarea și stingerea unui incendiu în mun. Blaj, sat Spătac.
Este vorba despre un incendiu din de vegetație uscată ce se manifestă pe aprox. 3000mp.
Forțele de intervenție lucrează pentru stingerea în totalitate a incendiului.
ATENȚIE!
În ultimele ore, echipajele operative din subunitățile ISU Alba cât și Seviciile Voluntare pentru Situații de Urgență au intervenit de urgență pentru limitarea propagării și stingerea mai multor arderi necontrolate care au produs pagube însemnate pe raza județului Alba.
Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol culturile agricole din apropiere, locuințele și chiar viețile oamenilor. De asemenea, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!
Transmitem un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!
Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.
Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.
Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.
STOP incendiilor de vegetație uscată
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
MÂINE | Miting de protest la Fabrica de Arme Cugir: Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, vizită la secțiile modernizate ale Uzinei Mecanice
MÂINE | Miting de protest la Fabrica de Arme Cugir: Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, vizită la secțiile modernizate ale Uzinei Mecanice Sindicatul ,,Apărarea” de la Societatea Fabrica de Arme Cugir organizează joi, 14 noiembrie 2024, un miting de protest la care sunt așteptați să ia parte peste 700 de salariați. Tot mâine, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii21 de ore ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Actualitate3 zile ago
Care este ora ideală pentru a bea cafeaua?
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului. ”Noaptea de cristal” a rămas în istorie drept debutul simbolic al Holocaustului