Încărcător unic pentru toate tipurile de telefoane, din 2024: Uniunea Europeană a luat decizia
Încărcător unic pentru toate tipurile de telefoane, din 2024: Uniunea Europeană a luat decizia
Schimbare mult așteptată pentru consumatorii europeni. Toate dispozitivele electronice vândute pe piaţa unică trebuie să folosească un singur tip de încărcător, modelul USB-C. Producătorii nu au foarte mult timp la dispoziţie. Decizia luată la Bruxelles va deveni obligatorie la sfârșitul lui 2024.
În aproape toate locuințele se strâng nenumărate cabluri de alimentare. Pentru telefoane mobile, tablete, cărţi electronice, camere digitale, console video sau căşti. Și nu întotdeauna ajung unde trebuie, când nu mai sunt folosite.
Pentru a folosi aceste două telefoane mobile în acest moment le încărcăm cu cabluri diferite, datorită noii legislații d ela finalul lui 2024 va fi un singur încărcător cu mufă USB C.
Noua directiva europeană are că obiectiv în primul rând reducerea substanțială a cantității de deșeuri electronice generate de industria de telefonie mobilă.
Potrivit unei estimări făcute de specialiști, numai prin această măsură vom genera cu 11 mii de tone de deșeuri mai puțin, în fiecare an. În plus, măsura va duce la egalizarea vitezei și duratei de încărcare a dispozitivelor electronice. Iar populația și companiile din Europa vor economisi 250 milioane de euro.
”Faptul că trebuie să foloseşti pentru diferite tipuri de dispozitive, diferite tipuri de încărcătoare şi conexiuni, asta este o problemă. În al doilea rând, este mai eficient. Practic vei putea folosi acelaşi încărcător pentru mai multe dispozitive, deci este standardizare. Este foarte bine” este de părere Dan Cadar, expert IT.
Producătorii de laptopuri sunt singurii păsuiți încă 6 ani pentru a se alinia la noilor normative.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor
Tehnica „spoofing”, o nouă metodă de înșelăciune: Cum poți rămâne fără bani în cont în urma unor apeluri de la falși angajați ai băncilor În ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri prin care au fost comise fapte de natură penală, utilizându-se tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de […]