Rămâi conectat

Curier Județean

Încă o condamnare pentru Marius Alexa, patronul SC Meridian Costruct – 2 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, în ședința de judecată de joi, recursul omului de afaceri Marius Alexa, astfel că sentința Judecătoriei Alba Iulia, comunicată în luna mai 2012, de condamnare la 2 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi, pentru evaziune fiscală, rămâne definitivă.

De asemenea, magistrații au admis şi acţiunea civilă formulată în cauză de DGFP Alba. Sentința nu poate fi pusă, însă, în aplicare deoarece Alexa este plecat de mai mulți ani în Dubai.

Judecătoria Alba Iulia a hotărât condamnarea inculpatului ALEXA MARIUS VALERIAN la pedeapsa de 2 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de administrator.

Judecătoria Alba Iulia a admis în parte acţiunea civilă formulată în cauză de Ministerul Finanţelor Publice, ANAF-DIRECŢIA GENERALĂ A FINANŢELOR PUBLICE ALBA, AFP Alba şi a obligat pe inculpatul ALEXA MARIUS VALERIAN în solidar cu partea responsabilă civilmente SC MERIDIAN CONSTRUCT SRL, prin lichidator judiciar SP EXPERT INSOLVENŢĂ SPRL, să plătească acestei părţi civile suma de 125.387 lei cu titlu de despăgubiri civile.

 Hotărârea instanţei este definitivă iar Curtea de Apel Alba Iulia va putea face publice considerentele care au stat la baza acestei decizii de îndată ce hotărârea va fi motivată”, a precizat Cosmin Muntean, reprezentantul Curții de Apel Alba Iulia.

Omul de afaceri albaiulian mai are o condamnare definitivă, la 3 ani de închisoare cu suspendare iar în  luna septembrie a fost condamnat de Tribunalul Alba la 10 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dosar care este în recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea