Încă 14 substanțe stupefiante și psihotrope au fost interzise în România
Lista substanțelor cu efect psihoactiv interzise în România este actualizată cu încă 14 noi denumiri stabilite în concordanță cu normele internaționale și în funcție de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate.
Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care completează Legea nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
În funcție de pericolul pe care îl reprezintă consumul lor pentru sănătate, drogurile se împart în două categorii: droguri de risc și droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substanțe adăugate, 13 intră în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc.
Prin cuprinderea în această listă a noilor substanțe interzise, se are în vedere înăsprirea măsurilor de prevenire, control și combatere a fenomenelor legate de consumul și comercializarea de substanțe stupefiante și psihotrope, în scopul protejării sănătății publice.
*Informații suplimentare:
Numărul substanțelor stupefiante și psihotrope interzise în România a crescut în urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice. Lista este actualizată permanent în funcție de schimbările la nivelul legislației internaționale și în funcție de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezintă pentru sănătate.
La nivel mondial, comercializarea și consumul de droguri este un fenomen dinamic, puternic influențat de o multitudine de factori de natură socială și economică. În cadrul ONU, instituția care se ocupă cu controlul internațional al drogurilor, este Comisia Națiunilor Unite privind Stupefiantele. Aceasta reprezintă principalul organism inter-guvernamental de luare a deciziilor în ceea ce privește legislația și controlul internațional al drogurilor. (Biroul de presă al Guvernului)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară de procurorii Parchetului General, rămâne sub control judiciar. Decizia luată marți, 15 iulie 2025, de Tribunalul București, este definitivă. „În temeiul art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. […]
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase O posibilă măsură fiscală ar putea avea impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Autoritățile guvernamentale se gândesc la o eventuală taxare suplimentară a veniturilor preoților, precum și la revizuirea regimului financiar al unităților de […]
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp Atragerea de fonduri UEm este o adevărată misiune imposibilă în România, spune analistul economic Adrian Negrescu. Acesta spune că funcționarii amână plățile, blochează […]