Rămâi conectat

Ştirea zilei

În WEEKEND: ”Gustos de Alba 2016”. Târg cu bunătăți tradiționale, demonstrații culinare, concursuri și spectacole pe Latura de Vest a Cetății. PROGRAMUL

Alexandra Mates

Publicat

în

afis gustos de albaMunicipiul Alba Iulia va găzdui, în acest weekend, cea de-a șaptea ediţie a  Târgului  „Gustos de Alba”. Ca în fiecare an, şi de această dată producători din toate zonele judeţului vor fi prezenţi pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: panificație, patiserie, prelucrarea cărnii și a laptelui, apicultură, legumicultură, vinificație.

Vor fi prezentate și expuse pentru degustare și vânzare specialități gastronomice locale, iar micii fermieri vor aduce legume și fructe proaspete de sezon.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să asiste la diverse demonstrații și concursuri  pe teme culinare, putând vedea cum sunt pregătite o serie de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria judeţului Alba, la ateliere culinare în care copii de vârstă preşcolară şi elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia vor reînvia gustul autentic pregătind pe loc “dulciurile copilăriei”. De asemenea, un nutriționist va oferi sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă, urmate de o demonstraţie de smoothie din legume şi fructe în diverse combinaţii, cu numeroase beneficii pentru organism, atât la copii, cât și la adulți.

Nu va lipsi nici spectacolul de la eveniment. Pe lângă demonstrațiile și concursurile culinare, programul târgului va fi întregit cu un spectacol  de dans modern, oferit de copiii din cadrul Şcolii de dans Chirilă din Alba Iulia.

Târgul Gustos de Alba va putea fi vizitat de vineri până luni, între orele 10.00 – 18.00, în spaţiul expoziţional din Latura de Vest a Cetății Alba Carolina.

PROGRAMUL Târgului ”Gustos de Alba” 2016:

Vineri, 20 mai 2016

11.00 – Deschiderea Târgului Gustos de Alba

12.00 – Bucătăria fără foc – atelier culinar

13.00 – Gustos și sănătos – sfatul nutriționistului

Sâmbătă, 21 mai 2016

11.30 – Atelier culinar pentru copii

12.30 – Spectacol de dans modern

14.00 – Recunoaște condimentul – concurs

15.00 – Demonstrații culinare – Înturnat de Cărări

16.00 – Vinurile Județului – prezentare și degustare

Duminică, 22 mai 2016

12.00 – Legumele vesele – concurs

12.30 – Vinurile județului – prezentare și degustare

13.00 – Platoul cel mai gustos – concurs

14.00 – Demonstrații culinare – ceaun

Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Levente Polgar, un maghiar mai român ca românii: A încheiat Ștafeta Invictus 2025 la Carei, prin înmânarea drapelului României

Ioana Oprean

Publicat

în

Levente Polgar, un maghiar mai român ca românii: A încheiat Ștafeta Invictus 2025 la Carei, prin înmânarea drapelului României Ultramaratonistul aiudean de origine maghiară Levente Polgar a avut onoarea de a înmâna drapelul României, la Carei, la finalul Ștafetei Invictus 2025.  Cele trei ștafete — Albastră, Galbenă și Roșie — au ajuns, sâmbătă, 25 octombrie […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | Investiții în infrastructura verde la Zlatna: Pista de biciclete dintre Pârâu Gruiului și centrul Zlatnei, proiect de 2,8 milioane de lei, finanțat prin PNRR

Ioana Oprean

Publicat

în

Investiții în infrastructura verde la Zlatna: Pista de biciclete dintre Pârâu Gruiului și centrul Zlatnei, proiect de 2,8 milioane de lei, finanțat prin PNRR Primarul orașului Zlatna, Silviu Ponoran, a oferit detalii despre pista de biciclete aflată în construcție între oraș și satul aparținător Pârâu Gruiului. Proiectul, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | Halviță ca pe vremuri, produsă de un turtar din Alba: Secretul dulcelui lipicios preparat doar când vine frigul

Ioana Oprean

Publicat

în

Halviță ca pe vremuri, produsă de un turtar din Alba: Secretul dulcelui lipicios preparat doar când vine frigul Mai știți halvița de pe vremuri? Cu siguranță toți ne amintim de bucățile dulci și lipicioase de halviță sau nuga din copilărie. Se găseau în cofetării, dar și la comercianții ambulanți din parcuri, piețe sau circuri. Era […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea