Rămâi conectat

Cultură Educație

În primele 10 luni din acest an s-au produs 69 accidente de muncă, din care 4 mortale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Inspectorul şef adjunct (SSM) al ITM Alba, ing. Vasile Suciu, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că totalul accidentele de muncă la nivelul judeţului înregistrează un trend descendent. Potrivit statisticilor, în 2005 au suferit accidente de muncă 120 de persoane, în 2006 – 113, 2007 – 131 persoane, în 2008 – 105 persoane, în 2009 – 79 persoane, iar în primele 10 luni din acest an au fost implicate în accidente de muncă 69 de persoane. Dintre acestea, 4 au fost accidentate mortal, iar 65 au suferit accidente soldate cu incapacitate temporară de muncă. În general, 10 la sută din totalul accidentelor sunt accidente mortale. Dacă în 2009 s-au înregistrat 9 accidente mortale, numărul acestora s-a redus treptat, astfel după 10 luni din acest an efectivul lor a ajuns la 4. În 2010, până la finele lunii octombrie, inspectorii de muncă au întocmit 11 dosare de cercetare avizate de Inspecţia Muncii. Aşa cum ne-a declarat ing. Vasile Suciu, domeniile de activitate în care s-au produs cele mai multe accidente sunt prelucrarea primară a lemnului, fabricarea mobilei, fabricarea încălţămintei, silvicultură şi exploatări forestiere, transporturi etc, în general domenii cu mulţi angajaţi. Cauzele producerii accidentelor de muncă sunt: 65 de accidente (adică 94,2 la sută) au ca principală cauză executantul şi operaţiunile necorespunzătoare efectuate de acesta – căderi de la înălţime, neutilizarea mijloacelor de protecţie din dotare, neefectuarea unor operaţiuni indispensabile securităţii muncii etc; în 29 de situaţii s-au constatat cauze legate de starea tehnică a echipamentelor tehnice – declanşări necontrolate ale unor echipamente, contactul cu obiecte sau cu suprafeţe cu muchii tăioase, derularea muncii cu mijloace de producţie necorespunzătoare; în 12 cazuri s-a observat că pe lungă cauza principală a producerii evenimentelor au mai fost şi altele, legate de îndrumarea defectuoasă din partea celor care coordonează activitatea de producţie – omisiuni şi erori în prestabilirea etapelor de producţie, tolerarea abaterilor de la respectarea normelor de securitatea muncii. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea