În opinia presedintelui PSD Alba Iulia, av. Ovidiu Jidveian – 2012 trebuie să fie anul marilor schimbări
Știu că ne aflăm la început de an și că pentru marea majoritate acest moment înseamnă un moment de bilanț și o planificare cât mai riguroasă a perioadei care urmează sărbătorilor de iarnă. Nu o să mă înscriu în categoria celor care se folosesc de o mulțime de clișee pentru a transmite gânduri de mai bine pentru anul care vine și nici nu vreau ca aceste rânduri să se transforme într-o felicitare de Anul Nou. Vreau însă să ne folosim de acest moment de bilanț pentru a privi către lucrurile care pot să influențeze viața comunității în care trăim. 2012 înseamnă dincolo de orice alt aspect momentul în care decidem destinul colectiv pentru următorii patru ani. Această chestiune presupune o abordare matură a raportului dintre promisiune și realizare, raport a cărui concluzie de fapt e viața fiecăruia dintre noi. Comunitatea în care trăim nu poate evolua având drept bază perpetuarea la nesfârșit a unor sloganuri electorale ci având în forurile decizionale oameni care să înțeleagă pe deplin profilul zonei pe care o reprezintă. Nu vom putea avea la nesfârșit orașe de tip experiment, conduse pe baza încercărilor care nu fac altceva decât să consume timpul și banii unor comunități care încearcă să își depășească, condiția. În anii care vor urma diferențele dintre orașele mici și cele mari vor deveni și mai evidente, realitate care va presupune fără doar și poate o administrație locală care să acționeze pragmatic în sensul valorizării particularităților zonei despre care vorbim. Știința de a aduce bani în comunitate, știința de a păstra tinerii în aceste localități, știința de a propune oamenilor proiecte viabile vor trebui să fie factorii determinanți în alegerea edilului șef și a consilierilor locali.
Avem în mod clar o responsabilitate majoră față de locul în care am decis să rămânem și să ne desfășurăm activitatea. Majoritatea într-un consiliu local nu trebuie schimbată pentru că ne-am săturat de unii sau pentru că e rândul celorlalți băieți să se joace de-a democrația, ea trebuie schimbată pentru că cei care vin acum în fața dumneavoastră pot și vor să facă mai mult în următorii ani pentru cei cărora le cer votul. Un primar nu trebuie schimbat pentru că un alt candidat e mai carismatic sau pentru că vorbește mai bine în emisiunile electorale ci pentru că cel care dorește să fie alesul dumneavoastră are capacitatea de a exploata cât mai judicios resursele și potențialul comunității din care provine. Sigur că există în această țară primari buni și care și-au făcut cu bună credință treaba însă trebuie ca fiecare dintre noi să vadă cu ce costuri s-au făcut aceste lucruri, căci dacă un primar indiferent de coloratura sa politică a avizat cheltuieli cu lucrări de infrastructură la prețuri mari, atunci acesta din urmă nu a făcut o treabă bună pentru localitatea sa ci o lucrare scumpă care consumă în mod nejustificat resursele financiare ale plătitorilor de taxe și impozite. Anii care au trecut sunt pline de exemple de bună credință dar și de proastă administrație peste tot în această țară. Îmi place să cred că oamenii în anul care vine va amenda lucrurile care au produs prejudicii comunităților lor. E important pentru mine ca tânăr politician să văd că în acești ultimi ani am înțeles care e diferența între cei care fac lucrurile să se întâmple și cei care doar vorbesc despre ele. E important pentru mine să văd comunități întregi luptând pentru un proiect comun care să producă un soi de bunăstare în localitățile respective însă pentru asta avem nevoie de un vot responsabil și de capacitatea de a face diferența între minciună și adevăr.
În ceea ce privește parlamentarul care să-și reprezinte cu cinste colegiul și țara lucrurile presupun aceiași maturitate a alegerii pe care trebuie să o facem. O nouă majoritate parlamentară înseamnă schimbarea unei întregi viziuni asupra guvernării. Românii au probleme și asta nu se va schimba peste noapte însă o guvernare îndreptată către cetățean va schimba în bine viața fiecăruia dintre noi. Parlamentarul anului 2012 este în viziunea mea un personaj politic cu o profundă înțelegere a vieții socio-economice românești fapt care-i va permite elaborarea unor legi care să aibă un impact pozitiv asupra cetățenilor acestei țări. Îmi place să cred că oamenii pe care-i vom alege să ne reprezinte interesele în Parlamentul României vor fi trimiși acolo ca urmare a prezentării unor proiecte legislative care să producă rezultate pe termen mediu și lung. După 2012, anul care trebuie să reprezinte momentul marilor schimbări în această societate Parlamentul României trebuie să fie populat de oameni care să dețină ideea de strategie pe termen mediu și lung nu ridicători de mână care merg acolo pentru a mai bifa o zi in calendar. E important pentru noi toți să conștientizăm că deși avem un singur vot el poate schimba fundamental destinul colectiv al acestei țări pentru următorii patru ani. E nevoie clar de o mobilizare generală și responsabilă pentru ca viața noastră să se schimbe. Vom parcurge împreună un an complicat în care costul vieții va fi din ce în ce mai ridicat și e nevoie ca acest tip de abordare să se schimbe însă trebuie să știți că această schimbare nu se va face de la sine, artizanii ei suntem cu toții. Până atunci însă eu vă doresc la mulți ani cât se poate de buni alături de cei dragi.
Presedinte PSD ALBA IULIA, avocat Ovidiu Jidveian
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan