Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În judeţul Alba se înfiinţează Marea Lojă a Recidiviştilor!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Una dintre formele de rezistenţă a românilor în faţa tuturor puterilor care i-au zdrobit şi i-au înrobit, a fost umorul. Râsul, sub toate formele lui, de la cel subţire, persiflant, detaşat, ca al lui Caragiale, până la cel disperat, al „caţavencilor” şi al celor de la „kamikaze”. Suntem, poate, unici, din acest punct de vedere (numai noi avem până şi un cimitir vesel) şi, de asemenea, campioni, la umor involuntar. Deschideţi televizorul şi vă veţi convinge…

Interesant este faptul că, uneori, prin gura unor bieţi nevinovaţi (mai mult sau mai puţin săraci cu duhul) se spun adevăruri atât de profunde încât te pun pe gânduri. Când vezi anumite tipuri de exprimare e imposibil să nu te gândeşti că, poate, fraza aia biblică e reală: „gura păcătosului adevăr grăieşte”! Un exemplu în acest sens l-am avut recent, invitat fiind la o conferinţă de presă organizată de un personaj deja notoriu, dar simpatic, inofensiv şi profund, dincolo de pojghiţa lui subţire de „respectabilitate”, aşa cum o înţeleg oamenii, din punct de vedere social. Personajul se numeşte Valentin Filimon, poreclit „Ţandrea” în „universul concentraţionist” în care s-a şcolit. Pentru că acesta a înfiinţat anul trecut Partidul Recidiviştilor, de la înălţimea celor 8 ani de experienţă ca recidivist pe la diferite „facultăţi” din ţară: Văcăreşti, Popa Şapcă, Aiud, Galaţi şi colonia Pisica (în baltă, la stuf).  Conferinţa de presă la care fac referire a reunit doar doi reprezentanţi ai media, dintre care unul a fost subsemnatul. Aşadar, iată interviul cu Valentin Filimon- Ţandrea, aşa cum l-am obţinut, în condiţiile în care acesta  a anunţat şi scopul conferinţei ca fiind acela de a etala intenţia sa de înfiinţare, în judeţul Alba, a Marii Loje a Recidiviştilor…
-De ce aţi decis să înfiinţaţi o lojă a recidiviştilor?
-Păi eu am aflat că ăştia cu lojele lor conduc lumea şi că în spatele fiecărui partid se află o astfel de lojă. Fireşte că eu, având deja un partid ce se intitulează Partidul Recidiviştilor, trebuie să înfiinţez şi o lojă, care să-l susţină din umbră. O lojă cu specific românesc, adică axată pe ilegalitate, infracţiune, recidivă…
-De ce în judeţul Alba?
-Păi aici în judeţ, pentru că Alba Iulia e miezul miezurilor din punctul ăsta de vedere… Iar de aici sunt sigur că voi recruta numeroşi infractori şi recidivişti (chiar dintre cei ce acum sunt doar în formare) pentru a face parte din loja mea.
-Care va fi criteriul de selecţie pentru a accede în loja dumneavoastră?
-Fireşte că infracţiunea, ilegalitatea, recidiva…
-Aveţi deja pe agenda dumneavaostră nişte nume de persoane pe care le consideraţi demne de a fi primite în Loja Recidiviştilor?
-Nu vreau să vă dezvăluiesc nume, dar am pe agenda mea pe unii dintre cei ce azi fac afaceri cu autostrăzi, terenuri, fonduri europene, precum şi pe cei ce au luat fabrici pe nimic şi le-au falimentat…
-Dar ăştia nu sunt recidivişti!
-Sunt în formare, stai liniştit. Iar după ce vor trece prin ritualurile de iniţiere eu o să-i recuperez şi o să-i primesc în marea lojă pe care o pregătesc.
-Vorbiţi de ritualurile de iniţiere. Ce înseamnă aceasta şi unde vor avea loc?
-Nu pot să spun nimic despre ritualurile de iniţiere, dar ele se vor oficia la sediul principal al lojei de la Aiud, căci acolo va fi sediul central, ca un fel de Sorbonna a recidiviştilor. Sau la Gherla, unde va fi un fel de Cambridge.
-Vă veţi extinde şi internaţional?
-Sigur. Chiar acum vin de la Londra, am trecut prin Belgia, Olanda, Germania, Cehia, unde am investigat şi am evaluat potenţialul infracţional. Chiar dacă nu este la nivelul celui din România, noi vom da dovadă de flexibilitate şi vom accepta şi novici din alte ţări, ca să fie iniţiaţi la noi!
-Şi oricine va putea accede?
-Da, dacă dovedeşte că e infractor şi recidivist. Deja noi avem mulţi, atât în libertate cât şi în cercetare sau după gratii. Îi vom recupera pe toţi. Dar mai trebuie să facă ceva: să plătească 20.000 de euro, taxa de acceptare în primul grad, cel de novice. Aşa, cu inteligenţă, voi atrage foarte mulţi. Sigur că nu le bag eu mâna în buzunar. Ei vor vrea să devină membri ai lojei. Iar dacă ceea ce construiesc se va dărâma, voi da replica tot după modelul românesc: „Păi, ce să-ţi fac, tăticu’? Vezi dacă n-ai dat destul?”
-Mulţumesc şi vă doresc succes!
-Va fi un succes deplin, căci ţara e plină de infractori şi de recidivişti cu bani, care nu aşteaptă decât atât: să se coaguleze într-o structură organizată mai tare decât orice partid şi decât orice instituţie!

A consemnat Ioan HĂNŢULESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Începe luna IULIE sau CUPTOR: Când trebuie să-ți ”bați” bărbatul ca să fie liniște și pace în casă tot restul anului. Tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe luna IULIE sau CUPTOR: Când trebuie să-ți ”bați” bărbatul ca să fie liniște și pace în casă tot restul anului. Tradiții și superstiții Luna iulie sau luna lui Cuptor este plină de obiceiuri frumoase, mai ales în zona rurală din România. Este luna secerișului și a roadelor de vară, luna Pandeliilor și luna Sfântului […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

30 iunie: Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Soborul celor 12 Apostoli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe 30 iunie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț, dar și Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț s-a nevoit în veacul al XIV-lea, mai întâi că sihastru pe valea pârâului Râmeț din Munții Apuseni și apoi că egumen al Mănăstirii Ramet […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea De-a lungul anilor, prin munca sa, învățătorului i-au fost recunoscute, măcar declarativ, meritele. Fiind supranumit, în timp: dascăl, apostol, învățător, profesor (un termen mai rece), omului de la catedră i s-a dedicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea