În județul Alba: Proba scrisă a examenului de definitivat 2015 va fi susținută la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia
Cadrele didactice din Alba, înscrise la examenul național de definitivare în învățământ sesiunea 2015, vor susține proba scrisă, în 9 iulie, la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, potrivit unei informări de pe site-ul IȘJ Alba.
Proba scrisă va fi susținută de 153 de candidați din Alba, potrivit inspectorului școlar general, Marcela Dărămuș.
Examenul de definitivare 2015 consta în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii.
Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii trebuie să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat 2015 (proba scrisă) se desfășoară pe 9 iulie 2015, începând cu ora 10:00, și durează 4 ore. Nota minima de promovare a examenului de definitivat este 8.
Calendar:
- 9 iulie 2015: Susținerea probei scrise
- 14 iulie 2015: Afișarea rezultatelor
- 14 – 15 iulie 2015: Înregistrarea contestațiilor și transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestații
- 16 – 17 iulie 2015: Soluționarea contestațiilor
- 18 iulie 2015: Afișarea rezultatelor finale
- 20 – 31 iulie 2015: Transmiterea la Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educației naționale
- pana la 1 septembrie 2015: Eliberarea de către inspectoratele școlare a certificatelor de acordare a definitivării in învățământ.
Examenul se susține în limba romana, dar cadrele didactice care predau la clase cu predare integrala în limbile minorităților naționale pot susține probele examenului in limba de predare a disciplinei.
Subiectele pentru examenul scris de definitivat 2015 vor fi elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), ca și până acum, în concordanta cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.
Definitivarea în învățământ poate fi obținută la una dintre specialitățile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deține sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învățământ.
Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 15 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 3 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri