În judeţul Alba a fost înfiinţată Poliţia Animalelor

Prin încheierea pronunţată în data de 4 noiembrie 2009 de Tribunalul Municipiului Bucureşti, a fost recunoscută oficial o instituţie a statului responsabilă cu protecţia animalelor, iar în luna martie a acestui an a fost înfiinţat IGPP, respectiv Inspectoratul General pentru Protecţia Animalelor, cunoscut şi sub denumirea de „Poliţia Animalelor”. Această „poliţie” este subordonată Comisariatului pentru Societatea Civilă şi funcţionează cu structuri de specialitate la nivelul fiecărui judeţ în parte. Deşi în alte judeţe structurile teritoriale şi-au început activitatea (Olt, Neamţ, Timiş etc), în judeţul nostru aceasta abia face primii paşi, activitatea fiind coordonată de inspectorul Dan Goronea, care a ocupat relativ recent acest post. Vom reveni cu detalii referitoare la modul de organizare a acestei noi structuri şi cu atribuţiile ce-i revin. Atenţie sporită, aşadar, la modul în care vă comportaţi cu animalele, dragi conjudeţeni, căci sancţiunile sunt destul de consistente… (I.H.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

jj 3 noiembrie 2010 at 7:57

e tot ce ne lipsea !

R. Rau 3 noiembrie 2010 at 8:02

Inca o porcarie venita de la occidentali pe care o inghitim fara sa o mirosim.

gelu 3 noiembrie 2010 at 8:14

si nu face nimic… nu pedepseste falsii iubitori de animale care transporta javre dintr-un oras in altul, nici pe cei care ii „adopta” din adaposturi doar ca sa le dea drumul. Doar fraierii care iau masuri impotriva animalelor (javre și mâțe) care au devenit o plagă. Iar spălații pe creier care urla ca sunt niste „biete suflete” nu vad nici o problema in extirparea sobolanilor si insectelor ar trebui batuti cu usa de metal.

axinte 3 noiembrie 2010 at 8:31

Foarte bine ca deocamdata s-a inffintat Politia Animalelor. Va fi o institutie „de vitrina”-pentru ca actiunile ei vor fi apa de ploaie! As vrea sa vad vreun individ prins si condamnat pentru maltratarea animalelor. Pe de alta parte, se vede ca suntem o natie de barbari: unii nici macar nu voe sa accepte ideea de dreprturi ale animalelor… Brucan s-a inselat cu vreo 100 de ani-sau cu 200 chiar!

ana 3 noiembrie 2010 at 14:05

eu nu zic ca e tot ce ne lipsea dar va rog sa ma credeti ca ne lipsea cand vezi bieti cai numai piele si os inhamati la caruta si o gramada de persoane in caruta si toate astea la noi in oras (in ampoi ) iti vine sa dai telefon la politie sper sa si faca si datoria aceasta noua institutie

om trist 3 noiembrie 2010 at 19:12

D ragostea si ocrotirea animalelor , a naturii arata gradul de civilizatie a unei natii, noi santem vulgari, mitocanii si intre noi ce sa zicem cum ne comportam fata de biete animale .Sper ca acest segment retribuit ptr ocrotirea animalelor va avea succes ca din pacate asa oameni ca cel semnat mai sus R RAU , domina societatea noastra .

Comentariile sunt oprite