În comuna Bistra, investițiile planificate pentru acest an depășesc 14 milioane lei
Consiliul Local Bistra și-a propus pentru acest an realizarea unor investiții de peste 14 milioane lei. În această valoare este inclusă suma de 6 milioane de lei ce reprezintă bani atrași din fonduri europene care vizează implementarea proiectului „Accesibilizarea fondului forestier, în comuna Bistra, judeţul Alba, măsura 125 b”.
”Lista de investiţii de la începutul acestui an este una deosebit de optimistă, însă trebuie să vrem mult ca să realizăm uneori şi câte puţin. Ne-am dori şi noi mai multe investiţii, însă nu trebuie să ne întindem mai mult decât ne permitem şi să le facem în funcţie de necesităţile comunei”, ne-a declarat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.
Una dintre investițiile propuse pe acest an este actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al comunei care a rămas la nivelul anului 2000 și pentru care este necesară o sumă de peste 250.000 de lei .
La aproximativ 100.000 de lei se ridică suma alocată pentru realizarea unei tribune de circa 500 de locuri și a unei parcări lângă terenul de fotbal sintetic din localitate, primul construit în Munții Apuseni. La ora actuală este finalizat proiectul tehnic și bugetată execuția atât a tribunei cât și a parcării.
În lista de investiții din acest an se mai regăsesc podul rutier de la Lunca Largă, amenajarea unei parcări în centrul comunei, modernizarea spațiilor în jurul primăriei, branșamente de canalizare pe străzile care nu dețin și altele.
Totuși, pentru închiderea proiectului de modernizare a comunei,administrația publică locală mai are nevoie de peste 4 milioane de lei noi pentru finalizarea lucrărilor și decontarea facturilor,bani pe care nu îi deține și pentru care se va solicita probabil un împrumut bancar.
Un lucru îmbucurător pentru comună este faptul că anul acesta s-ar putea relua construcția Căminului Cultural, întreruptă în anul 2008 atunci când vecinii au deschis proces în instanţă pentru a stopa lucrările. Proprietarul imobilului situat în imediata vecinătate a construcției și-a manifestat anul acesta disponibilitatea de a vinde proprietatea sa. Prin urmare, Consiliul Local a urmat procedurile de negociere și evaluare a proprietății în vederea cumpărării. În cazul realizării tranzacției, vor reîncepe lucrările de construcție a căminului care va fi finalizat cel târziu până în 2016. (O.C.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate Celebra carpetă „Răpirea din Serai”, care împodobea în anii comunismului sute de mii de sufragerii din România, a revenit în atenție, iar cei care mai […]