Rămâi conectat

Ştirea zilei

În Alba, deciziile de recalculare a pensiilor ar putea să nu fie comunicate pensionarilor până la sfârșitul lunii august. Ce se întâmplă cu beneficiarii care nu le primesc până la 1 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Alba, deciziile de recalculare a pensiilor ar putea să nu fie comunicate pensionarilor până la sfârșitul lunii august. Ce se întâmplă cu beneficiarii care nu le primesc până la 1 septembrie

Casa Judeţeană de Pensii Alba a oprit de la distribuire peste 5.000 de decizii de recalculare a pensiilor cu privire la care există suspiciunea că ar conţine erori. Directoarea instituţiei, Cornelia Miclea, a declarat luni că a început reverificarea dosarelor aferente deciziilor oprite de la distribuire, fără a putea preciza o dată la care acestea vor ajunge la pensionari.

Șefa Casei de Pensii spune că toți pensionarii vor primi deciziile recalculate, dar nu poate preciza un termen în care deciziile oprite de la distribuire și care sunt în curs de revizuire vor ajunge la beneficiari.

Citește și: VIDEO | Recalculare pensii 2024: Peste 5.000 de decizii OPRITE în Alba la poștă de la distribuire. Care este cauza

Directoarea Casei de Pensii Alba a subliniat că au început reverificările deciziilor oprite de la distribuire şi s-a constatat că „multe dintre decizii sunt corecte”, acestea urmând a fi trimise beneficiarilor.

Ea a subliniat că cei care nu primesc deciziile de recalculare, „de la 1 septembrie vor primi drepturile cu care dânşii sunt în plată la data de 31 august”.

Cornelia Miclea admnite de asemenea că există posibilitatea ca deciziile de recalculare să nu ajungă la toți pensionarii până la data de 1 septembrie 2024: ”Nu pot să spun că vor ajunge până la acea dată. Noi vom emite aceste decizii, iar drepturile se acordă începând cu data de 1 septembrie 2024”.

Citește și: VIDEO: Decizii de recalculare a pensiilor greșite, ridicate înapoi de poștași în Alba. Surse – Numărul deciziilor eronate din județ îl depășește chiar și pe cel anunțat oficial la nivel național

Plata se va face doar ca urmare a emiterii unei decizii corecte. În cazul în care un pensionar nu primește decizia scrisă până la data de 1 septembrie 2024, pensionarii vor primi drepturile cu care sunt în plată la data de 31 august.

YouTube video

În situația care vor fi pensii rezultate în urma recalculării sub nivelul pensiilor aflate în plată, respectivii beneficiari vor primi de la 1 septembrie pensia cea mai avantajoasă.

În ceea ce privește indexarea, care se va face cel mai probabil de la data de 1 ianuarie 2025, se va aplica la numărul de puncte rezultat în urm arecalculării.

Cornelia Miclea a precizat că nu s-au făcut analize care să permită a spune cu certitudine dacă este vorba despre o eroare de soft informatic sau despre erori umane în recalcularea pensiilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ovidiu Jidveian, a patra lună de AREST preventiv: Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive

Bera Larisa

Publicat

în

Ovidiu Jidveian, a patra lună de AREST preventiv: Curtea de Apel Cluj i-a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive Avocatul Ovidiu Jideveian, artizanul afacerii Alpha Park Residence, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Curtea de Apel Cluj a admis cererea parchetului privind prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea