Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

În 9 octombrie, creștinii ortodocși îi pomenesc pe Cuvioșii Andronic și Atanasia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biserica Ortodoxă îi pomenește, astăzi, pe Cuvioșii Andronic și Atanasia, o pereche evlavioasă şi înstărită, trăind în Antiohia veacului al şaselea. Pentru virtutea sa, ca şi pentru măiestria sa deosebită ca aurar, Andronic ajunsese cunoscut chiar şi împăratului.

Citește și: Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2017

sf-andronicSfântul Cuvios Andronic era un aurar în Antiohia în vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395). Împreună cu soția sa, Atanasia, duceau o viață pioasă, dedicată urmării tuturor învățămintelor lui Hristos. Cei doi au dăruit o treime din tot ce aveau celor săraci, o treime bisericii, restul de avere păstrându-și-o pentru traiul zilnic.

După ce au avut doi copii, au hotărât amândoi să ducă o viață neprihănită, asemeni unui frate și a unei surori. Cei doi prunci ai lor au murit în aceeași zi, Cuvioșii Andronic și Atanasia căzând pradă unei dureri de neconsolat până când Sfântul Mucenic Iustin a apărut Anastasiei la mormântul copiilor și i-a vestit că aceștia sunt în Împărăția Domnului, cu mult mai fericiți decât fuseseră vreodată pe pământ.

Sfinții Cuvioși Andronic și Atanasia au călătorit apoi până în Egipt, unde au intrat în viața monastică, în mănăstiri diferite. După ce au trăit mulți ani în postire și rugaciune, s-au săvârșit amândoi în pace, la interval de zece zile unul dupa celălalt.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

5 iulie 2024 | Este sărbătorit Sfântul Atanasie Athonitul

Bera Larisa

Publicat

în

5 iulie 2024 | Este sărbătorit Sfântul Atanasie Athonitul Sfântul Atanasie s-a născut în Trapezunt, din părinţi creştini. Rămas orfan la o vârstă fragedă, a fost crescut de un ofiţer. Conform crestinortodox.ro, pe când era copil, îşi conducea prietenii în pădure sau în apropierea unei peşteri şi juca rolul de egumen. Acest lucru a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea