În 2013, angajatorii pot obţine 5.500 de autorizaţii de muncă pentru lucrători străini
Inspectoratul General pentru Imigrări va emite, în acest an, un număr de 5.500 de autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze în muncă în România.
Tipurile şi numărul de autorizaţii de muncă ce pot fi acordate străinilor sunt următoarele: autorizaţii de muncă pentru lucrătorii permanenţi – 3.000; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii detaşaţi – 900; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii înalt calificaţi – 800; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii sezonieri – 100; autorizaţii de muncă nominale – 100; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii stagiari – 200; autorizaţii de muncă pentru sportivi – 300; autorizaţii de muncă pentru lucrători transfrontalieri – 100.
”În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În aceleaşi condiţii se procedează şi în cazul în care se constată, din dinamica eliberării autorizaţiilor de muncă, necesitatea unei redistribuiri a acestora, de la o categorie la alta”, precizează reprezentanții inspectoratului.
*Ce este și cum se obține autorizația de muncă pentru lucrători străini:
Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România.
Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Inspectoratului General pentru Imigrări de către angajator, persoană fizică sau juridică.
În cursul anului 2012, până la sfârşitul lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Imigrări a eliberat un număr de 2454, autorizaţii de muncă cetăţenilor străinilor. Din totalul numărului de autorizaţii emise, 1.488 au fost pentru lucrătorii permanenţi, 658 pentru lucrătorii detaşaţi, 94 înalt calificaţi, 190 sportive şi 1 lucrători transfrontalieri.
Cei mai mulţi lucrători provin din state precum Turcia (601), China (392), Serbia(164),Filipine (164) şi Sri Lanka (106).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară de procurorii Parchetului General, rămâne sub control judiciar. Decizia luată marți, 15 iulie 2025, de Tribunalul București, este definitivă. „În temeiul art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. […]
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase O posibilă măsură fiscală ar putea avea impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Autoritățile guvernamentale se gândesc la o eventuală taxare suplimentară a veniturilor preoților, precum și la revizuirea regimului financiar al unităților de […]
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp Atragerea de fonduri UEm este o adevărată misiune imposibilă în România, spune analistul economic Adrian Negrescu. Acesta spune că funcționarii amână plățile, blochează […]