În 2013, angajatorii pot obţine 5.500 de autorizaţii de muncă pentru lucrători străini
Inspectoratul General pentru Imigrări va emite, în acest an, un număr de 5.500 de autorizaţii de muncă cetăţenilor străini care îndeplinesc condiţiile şi doresc să se încadreze în muncă în România.
Tipurile şi numărul de autorizaţii de muncă ce pot fi acordate străinilor sunt următoarele: autorizaţii de muncă pentru lucrătorii permanenţi – 3.000; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii detaşaţi – 900; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii înalt calificaţi – 800; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii sezonieri – 100; autorizaţii de muncă nominale – 100; autorizaţii de muncă pentru lucrătorii stagiari – 200; autorizaţii de muncă pentru sportivi – 300; autorizaţii de muncă pentru lucrători transfrontalieri – 100.
”În situaţia în care numărul cererilor pentru eliberarea de autorizaţii de muncă este mai mare decât numărul stabilit, acesta poate fi suplimentat prin Hotărâre a Guvernului, în baza unui memoriu justificativ, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. În aceleaşi condiţii se procedează şi în cazul în care se constată, din dinamica eliberării autorizaţiilor de muncă, necesitatea unei redistribuiri a acestora, de la o categorie la alta”, precizează reprezentanții inspectoratului.
*Ce este și cum se obține autorizația de muncă pentru lucrători străini:
Autorizaţia de muncă este documentul oficial care dă dreptul străinului, cetăţean al unui stat din afara Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European, să desfăşoare activităţi lucrative în România.
Solicitarea pentru eliberarea unei astfel de autorizaţii se adresează Inspectoratului General pentru Imigrări de către angajator, persoană fizică sau juridică.
În cursul anului 2012, până la sfârşitul lunii octombrie, Inspectoratul General pentru Imigrări a eliberat un număr de 2454, autorizaţii de muncă cetăţenilor străinilor. Din totalul numărului de autorizaţii emise, 1.488 au fost pentru lucrătorii permanenţi, 658 pentru lucrătorii detaşaţi, 94 înalt calificaţi, 190 sportive şi 1 lucrători transfrontalieri.
Cei mai mulţi lucrători provin din state precum Turcia (601), China (392), Serbia(164),Filipine (164) şi Sri Lanka (106).
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii8 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii