În 18-19 mai: Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice din Alba Iulia
Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice din municipiul Alba Iulia, care va avea loc în perioada 18-19 mai. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Alba Iulia și Serviciul Local de Colectare Alba, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice.
Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
Cum colectăm DEEE?
În perioada 18-19 mai, cetățenii din Alba Iulia și din împrejurimi au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: vineri, 18 mai, mașina de colectare va circula prin localitățile Bărăbanţ, Miceşti, Oarda, Pâclişa și va face preluări de deșeuri electrice de la populație, iar sâmbătă,19 mai, între orele 9.00-17.00, trei puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare.
Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:
– Cartier Cetate: Bd.Transilvania, zona BCR
– Cartier Centru: zona Taxe și Impozite Locale
– Cartier Ampoi 3: zona magazinului Dacia
Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 21 mai 2018, la Primăria Municipiului Alba Iulia, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: un frigider, un cuptor cu microunde digital, două cafetiere, două mixere și două fiare de călcat.
Colectarea deşeurilor electrice este un proces simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Alba Iulia, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.
De ce trebuie să colectăm DEEE?
Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi telefoane mobile, computere sau televizoare – decât oameni. Se estimează că până în 2020 fiecare om va deține, în medie, 6 aparate. În ultimii 10 ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.
Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.
Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.rorec.ro, http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba Primăria Sebeș a solicitat APM Alba aviz de mediu pentru proiectul care prevede extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău. În localitatea Răhău există rețea de distribuție gaze naturale pe strada Principală, până la școala din localitate. Citește […]
FOTO | Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tau”
Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tău” Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a găzduit etapa finală a Concursului de Istorie pentru liceeni „Spune povestea locului tău”. Concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, a fost organizat de Asociația „PhiloHistoRiss” împreună cu Facultatea de […]
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba Primăria Ciuruleasa a primit aviz de mediu pentru un proiectul care prevede construirea unei hale industriale destinată activităților de producție și depozitare. Terenul aferent investiției are o suprafață totală de 19.500 mp, iar […]