Rămâi conectat

Actualitate

Imunitatea la COVID-19 poate dispărea în câteva luni – STUDIU

Ioana Oprean

Publicat

în

Persoanele care au trecut prin infecția cu coronavirus își pot pierde imunitatea în fața bolii, arată un nou studiu efectuat de experții britanici. Potrivit rezultatelor citate de „The Independent”, pacienții vindecați se pot reinfecta, așa cum se întâmplă și în cazul unei gripe, de exemplu.

Studiul desfășurat de cercetătorii de la King’s College London arată că, la aproximativ două săptămâni de la primele simptome, 60% dintre pacienți au dezvoltat un nivel suficient de anticorpi pentru a rezista unei noi infecții cu coronavirus. După 3 luni însă, procentul a scăzut la 17%.

Potrivit experților, rezultatul infirmă din nou „conceptul periculos de imunitate de turmă”, potrivit căruia se anticipa că se va atinge un punct în care o comunitate poate deveni rezistentă la virus prin expunerea pe scară largă.

„Ce știm despre acest tip de virusuri este că oamenii se pot reinfecta destul de des”, a declarat pentru „The Guardian” profesorul Stuart Neil, co-autor al studiului. „Asta înseamnă că imunitatea generată nu durează foarte mult. Se pare că SARS-CoV-2, virusul care declanșează COVID-19, funcționează după același tipar”, a precizat el.

Rezultatele obținute de cercetătorii de la King’s College London urmează să fie revizuite și de alți experți, dar ele vin să confirme concluziile unui studiu desfășurat și de Universitatea Medicală Chongqing din China.

Cercetătorii chinezi au urmărit 37 de pacienți simptomatici și 37 de pacienți asimptomatici. Din numărul total, 90% au arătat o scădere a anticorpilor IgG în două sau 3 luni.

Și profesorul Jonathan Heeney, virolog la Universitatea Cambridge, a subliniat că un set tot mai consistent de rezultate indică faptul că imunitatea la COVID-19 este de scurtă durată.

Studiul ar putea avea implicații și asupra eficienței unora dintre componentele vaccinului anti-COVID-19.

„Dacă este nevoie de un nivel scăzut de imunitate, cele mai multe dintre vaccinurile dezvoltate în prezent vor funcționa, dar dacă va fi nevoie de un răspuns imun mai puternic sau de o anumită calitate a răspunsului imun, vom vedea că o parte dintre subiecți nu vor mai corespunde”, a subliniat profesorul Robin Shattock, șeful echipei de cercetare de la Imperial College London.

Până acum, echipa condusă de Shattock a vaccinat 15 voluntari. Lor li se vor adăuga în săptămânile următoare alți 200-300 de participanți.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Rabla auto 2025: Când speră autoritățile că va fi lansat programul și care vor fi valorile voucherelor

Ioana Oprean

Publicat

în

Rabla auto 2025: Când speră autoritățile că va fi lansat programul și care vor fi valorile voucherelor Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a declarat că Programul Rabla auto 2025 nu ar trebui să întârzie mai mult de data de 1 septembrie. Citește și: RABLA 2025: Cum va funcționa noul program și ce valoare vor avea voucherele. […]

Citește mai mult

Actualitate

Pentru a reduce cheltuielile, Guvernul pune lacăt pe mii de șantiere de canalizare, gaze și drumuri

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Pentru a reduce cheltuielile, Guvernul pune lacăt pe mii de șantiere de canalizare, gaze și drumuri Într-o circulară venită de la Ministerul Dezvoltării, primarii sunt informați că vor fi lăsaţi fără bani pentru proiecte de infrastructură, în condiţiile în care Guvernul încearcă să reducă tot mai mult cheltuielile. Vor fi afectate Multe proiecte de canalizare, […]

Citește mai mult

Actualitate

PENSII 2025 | Inechități în sistemul pensiilor militare. Categorie de pensionari militari defavorizată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PENSII 2025 | Inechități în sistemul pensiilor militare. Categorie de pensionari militari defavorizată Deciziile politice din trecut au generat inechități majore în sitemul pensiilor militare, a spus Ministrul Apărării Naționale, Ionuț Moșteanu. Potrivit ministrului Ionuț Moșteanu, aceste diferențe au apărut ca urmare a introducerii unor portițe legislative care au favorizat anumite categorii profesionale în detrimentul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea