Rămâi conectat

Actualitate

ÎMPREUNĂ PENTRU CÂMPENI

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

     Ziua de 10 iunie 2012 este foarte importantă pentru cei care locuiesc şi trăiesc în oraşul Câmpeni – Capitală de suflet a Ţării Moţilor. La această dată au loc alegerile locale, prilej de a stabili pe cine punem în fruntea localităţii şi a judeţului Alba. Acum este momentul să analizăm cu toată responsabilitatea, dacă cei care ne-au condus mai merită să fie aleşi, dacă cei pe care-i propunem merită încrederea noastră.
Oraşul Câmpeni merită şi trebuie să depăşească situaţia în care a ajuns din cauza administraţiei locale. Nu negăm unele rezultate obţinute în aceşti ultimi 8 ani în care localitatea a fost condusă de aproape aceeaşi echipă – avându-l în frunte pe Ioan Călin Andreş. Ele au fost prezentate cu diverse ocazii, îndeosebi sub forma “Vom face”. Dacă ar fi să le cuprindem în acest material ar însemna să “ PLAGIEM”, ceea ce nu ne caracterizează.
Dorim să ne referim la câteva dintre ele care după părerea noastră şi spre informarea dumneavoastră au costat, adică s-au cheltuit sume ce depăşesc imaginaţia, chiar şi a celor mai “darnici de mână”. Astfel, reabilitarea sediului Primăriei cu cele 8 camere şi un grup social, s-a licitat cu 5,4 miliarde lei vechi şi în final costă peste 10 miliarde lei vechi, deci cu o depăşire de peste 4 miliarde de lei vechi. Bine spunea un consilier local, ca de altfel şi mulţi cetăţeni ai oraşului, o casă cu toate utilităţile, mult mai confortabilă nu costă mai mult de 4 miliarde de lei vechi. Un alt exemplu: un wc la Şcoala cu clasele I-IV din Certege s-a realizat cu suma de 1,7 miliarde lei vechi. La acestea se adaugă şi alte cheltuieli care nu trebuiau făcute. Două autoturisme, un “JEEP” şi o Dacie “LOGAN” pentru un oraş de categoria a III-a este prea mult, depăşeşte “BUNUL SIMŢ”.  Sunt încă multe lucrări licitate cu o anumită sumă iar la final aceasta aproape dublându-se.
Toate aceste cheltuieli, unele inutile sunt din banii noştri, ai CONTRIBUABILILOR. Dacă aceste sume se foloseau pentru străzi, canalizare, apă, trotuare – atunci oraşul arăta altfel, nu cu străzile pline de GROPI. Era foarte bine dacă primarul şi consilierii  făceau o deplasare la Abrud, Zlatna, Baia de Arieş şi chiar la Blaj –“Mica Romă”, aveau ce să vadă, ce să înveţe şi apoi să aplice în practică experienţa PRIMARILOR din aceste localităţi. Oraşul nu trebuie închis, el trebuie deschis pentru a putea fi cunoscut pe plan intern şi extern.  Deocamdată nu avem ce arăta străinilor, doar ceea ce ne-au lăsat înaintaşii noştri. Nu mai trebuie să fie în ADMINISTRAŢIE persoane care se ocupă doar de propria lor îmbogăţire. Noi trebuie să avem grijă de oameni, de problemele şi greutăţile lor.
Aveţi multe necazuri, multe neajunsuri, iar cei aleşi trebuie să le cunoască, să le rezolve. Tocmai de aceea  la PRIMĂRIE se va înfiinţa un SECTOR ce se va ocupa numai de problemele sociale ale cetăţenilor.
Dragi cetăţeni! Vă propunem să alegeţi la 10 iunie o echipă unită, serioasă şi responsabilă, cunoscătoare a realităţii existente în oraş. În funcţia de PRIMAR, pe domnul CORCHEŞ DOREL VALER. De ce facem această propunere? Este de profesie inginer, a lucrat 4 ani în administraţia locală a oraşului, fiind un bun cunoscător al obiectivelor şi lucrărilor ce trebuie înfăptuite. Şi-a adus contribuţia la realizarea unor proiecte, printre care: modernizarea străzilor Crişan, Narciselor şi Salcâmului, alimentarea cu apă a străzilor Transilvaniei, Fântânele şi Valea Bistrii. A lucrat concret la întocmirea proiectului de canalizare pentru străzile Moţilor, Libertăţii, Horea – Muncel, Turzii, Fântânele, Brătinesei, Gării, Castanilor, Vârşi şi a Staţiei de epurare în valoare totală de peste 4,5 milioane de euro. La acestea se adaugă alte importante obiective prevăzute a se îndeplini care privesc buna gospodărire a oraşului, sprijin concret pentru sănătate, învăţământ şi cultură, precum şi atragerea alături de unităţile existente: S.C. Transilvania Production, Montana, S. C. Rivaly a unor investitori pentru a crea locuri de muncă necesare localităţii noastre.
Alături de propunerea pentru primar venim şi cu ECHIPA DE CONSILIERI care se caracterizează prin profesionalism, demnitate şi onestitate. Marea majoritate a lor sunt cunoscători ai administraţiei, unii dintre ei au lucrat în acest domeniu, aşa cum este cazul domnului Ioan Viorel Sicoe. Oraşul în acea perioadă a cunoscut cea mai importantă dezvoltare economică şi socială. Zestrea localităţii s-a îmbogăţit cu un număr important de străzi modernizate, pe care cetăţenii le cunosc foarte bine, au trecut în patrimoniul oraşului Casa de cultură, Muzeul şi Biblioteca Orăşenească, Clubul elevilor şi Grădiniţa cu program prelungit şi peste 2500 ha de pădure obţinute de la judeţul Cluj, Sala de sport aflată în incinta Colegiului Naţional “Avram Iancu”, marile lucrări de îndiguire a râului Arieş, piaţa agroalimentară şi altele.
Lista de consilieri cuprinde în mod categoric oameni care cu adevărat dovedesc ataşament faţă de localitatea noastră, vă doresc dumneavoastră binele, nu în teorie ci în practică. Aceştia nu au urmărit şi nu urmăresc îmbogăţirea lor, nu sunt preocupaţi de problemele personale. Pentru a concretiza ne vom referi la câteva nume propuse pentru lista de CONSILIERI.
Domnul Marcu Ion Vladimir – notar,  bine cunoscut în oraşul Câmpeni şi în zonă, un intelectual de frunte al localităţii noastre. Doamna Borlea Olga – medic specialist la Spitalul Orăşenesc. Un cadru medical ce se bucură de respect şi consideraţie din partea celor care au intrat în Cabinetul medical. Are o voce caldă, apropiată de pacienţi, o comportare demnă de un cadru medical.
Lista noastră cuprinde specialişti din domeniul învăţământului printre care Cîra Gabriel, Lazăr Liliana, Oarga Petrişor, Burz Daniel – profesori la unităţile şcolare din oraş, cadre didactice ce se bucură de stima şi aprecierea elevilor, a părinţilor şi a specialiştilor din domeniul educaţiei. Alături de aceştia se află inginerii Bobar Ilie, Oneţiu Călin, Todea Nicolae şi economiştii Boncut Lazăr, Pilea Maria, Năpău Cosmina Maria, la care se alătură Palade Alexandra Cristina, Motora Dănuţ, Potinteu Mihai şi Bar Sorin. Este o vorbă înţeleaptă: “Unde pune el mâna pune şi Dumnezeu mila” – aceasta poate fi caracterizarea pe care putem să o facem pentru domnul Gligor Viorel (Vic), candidat şi el pe lista de consilieri.
Am dat acestui material genericul “ÎMPREUNĂ PENTRU CÂMPENI”  prin faptul că pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Alba candidează Ion Dumitrel, despre care dorim să spunem că-l caracterizează omenia, cinstea şi cuvântul dat, adică :”astăzi mai bine decât ieri, şi mâine mai bine decât astăzi”. Dacă acum există condiţii dintre cele mai bune pentru a ajunge în localităţile din Munţii Apuseni, atunci acestea se datorează în primul rând domnului Ion Dumitrel. Acum sunt asfaltate drumurile ce leagă oraşul Câmpeni de comunele Avram Iancu şi Sohodol, sunt asfaltate şi cele din localităţile Bucium-Mogoş, Poiana Vadului, Poşaga, Ocoliş, Ciuruleasa, Lupşa, Vidra şi altele. În oraşul Câmpeni s-a realizat, de către Consiliul Judeţean,  Staţia de Salvare, un echipaj SMURD – unităţi de mare importanţă pentru întreaga zonă a Munţilor Apuseni. La acestea am putea adăuga muzeele etnografice din fiecare localitate, clasele înfiinţate pentru depistarea şi formarea unor instrumentişti şi meşteri populari, aşa cum este cazul celor din Câmpeni conduse de profesorii Gheorghe Bădău şi Coroi Rodica. Importante fonduri au fost alocate de către Consiliul Judeţean şi oraşului Câmpeni pentru învăţământ, cultură şi investiţii.
Am prezentat toate acestea pentru a sublinia faptul că se poate face o echipă puternică la alegerile din 10 iunie 2012, care va contribui la dezvoltarea economică şi socială a oraşului. Este profesionistă, cunoaşte administraţie, nu este coruptă şi nu va fi. Va reprezenta cu cinste, demnitate şi patriotism interesele localităţii, ale Dumneavoastră, cu partenerii interni şi externi.
Oraşul merită o nouă soartă, o demnitate aparte. Trecutul său istoric, locurile şi personalităţile sale, evenimentele petrecute aici ne obligă la a face din oraşul Câmpeni o adevărată capitală economică şi culturală a Ţării Moţilor. Noi nu vom fi “SUBŢIRI ÎN GÂNDIRE ŞI MIŞEI ÎN ACŢIUNE” ci vom acţiona după spusele înaintaşilor noştri: ”A CONDUCE ESTE O MARE CINSTE, DAR ŞI O MARE RESPONSABILITATE”.
Cu aceste gânduri de bine veniţi, cu toţii, la vot pe 10 iunie 2012.

Biroul Orăşenesc al PDL Câmpeni


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Armata obligatorie pentru băieți și opțională pentru fete: Două luni pe an, de la 18 până la 20 de ani – propunerea lui Daniel Funeriu

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Armata obligatorie pentru băieți și opțională pentru fete: Două luni pe an, de la 18 până la 20 de ani – propunerea lui Daniel Funeriu Daniel Funeriu anunţă că îşi ia ”angajamentul public” că domeniul apărării va beneficia de un buget de 3,5% din PIB, iar cel puţin 2% din acest buget să reprezinte cheltuieli […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea