Rămâi conectat

Economie

”Impozitul specific” – noul impozit forfetar. VEZI cine îl va plăti

Ziarul Unirea

Publicat

în

impozitNoul Cod fiscal ar putea introduce în legislaţia fiscală un nou impozit – impozitul forfetar, pe care autorităţile l-au propus de mai multe ori, denumit acum impozit specific.

Impozitul forfetar este cuprins în Noul Cod fiscal, lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Finanţelor. Documentul redenumeşte acest impozit în impozit specific unor activităţi şi reglementează domeniile de aplicare, formulele de calcul, precum şi termenele de plată.

Autorităţile au încercat în repetate rânduri să introducă în legislaţia fiscală impozitul forfetar, ultimul proiect de act normativ în acest sens fiind lansat în dezbatere publică în toamna anului 2013, însă acesta nu a fost aprobat până acum. Documentul stabilea că ar fi putut aplica impozitul forfetar hotelierii şi alte IMM-uri din turism, service-urile auto, restaurantele, barurile şi cafenele.

*Cine ar putea plăti impozitul specific

Conform Noului Cod fiscal, contribuabilii care ar putea plăti impozitul specific unor activităţi sunt aceia care la data de 31 decembrie a anului precedent îndeplinesc cumulativ mai multe condiţii.

În primul rând, aceştia vor trebui să aibă înscrisă în actele constitutive, potrivit legii, ca activitate principală sau secundară una dintre următoarele activităţi corespunzătoare codurilor CAEN:

4520-,,Întreţinerea şi repararea autovehiculelor”,
5510-,,Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare”,
5520-,,Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”,
5530-,,Parcuri pentru rulote, campinguri şi tabere’’,
5590-,,Alte servicii de cazare”,
5610-,,Restaurante’’,
5621-,,Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente”,
5629-,,Alte servicii de alimentaţie n.c.a.”,
5630-,,Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor”

De asemenea, contribuabilii vor trebui să realizeze, conform datelor din situaţiile financiare anuale/raportările contabile anuale, o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau să deţină active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro, calculate la cursul de schimb valabil la închiderea exerciţiului financiar precedent celui pentru care se datorează impozitul.

O altă condiţie care trebuie întrunită este că persoanele juridice să aibă o pondere, în total venituri, de peste 70%, a veniturilor obţinute din desfăşurarea activităţilor corespunzătoare codurilor CAEN menţionate mai sus.

Sursă: avocatnet.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă: U.A.T. DAIA ROMÂNĂ anunță finalizarea proiectului „REABILITARE, DOTARE ȘI ÎMPREJMUIRE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ DAIA ROMÂNĂ, JUDEȚUL ALBA”, COD SMIS 124771

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ DAIA ROMÂNĂ, în calitate de beneficiar, cu sediul în Daia Română, Str. Principală, nr. 326, județul Alba, cod poștal 517270, România, derulează proiectul  „REABILITARE, DOTARE ȘI ÎMPREJMUIRE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ DAIA ROMÂNĂ, JUDEȚUL ALBA”, COD SMIS 124771, finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza Contractului de finanţare nr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea