Rămâi conectat

Actualitate

Impozitare pensii 2024: După recalcularea pensiilor va crește pragul de impozitare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Impozitare pensii 2024: După recalcularea pensiilor va crește pragul de impozitare

Directorul Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu susțtine că după creșterea pensiilor de la 1 septembrie, va crește și pragul de impozitare. Baciu a ținut să precizeze că așteaptă o decizie a Guvernului, dar este firesc să crească pragul de impozitare, din moment ce pensiile au avut parte de indexări și creșteri.

Astfel, noul prag de impozitare va fi impus doar pensiilor care vor trece de 3000 de lei.

Citește și: PENSII 2024: Cum se calculează pensia în funcție de stagiul de cotizare

„Păi, ca să putem să luăm în calcul ce spuneți dvs, și e normal și firesc să se întâmple pentru că pensiile în ultima perioadă au avut nenumărate indexări și majorări și e normal să creștem și pragul acesta de impozitare, dar acest lucru trebuie să se concretizeze printr-un act normativ asumat de Guvern. Când vom avea acest act normativ publicat în Monitorul Oficial, bineînțeles că e obligatoriu și va trebui, într-adevăr, să ținem cont de el”.

Cât ar putea fi noul prag de impozitare al pensiilor

Daniel Baciu a precizat că este luat în calcul creșterea pragului de impozitare de la 2000 la 3000 de lei.

„Nu, nu, e vorba de impozit. Practic se ridică impozitul. Calculatorul știe din formula de calcul, în loc de 2.000 se ridică la 3.000 și calculează impozitul la toate care trec de 3.000, și nu la care trec peste 2.000”.

OUG 89/2024 stabilește modul în care cei aproape cinci milioane de pensionari ale căror pensii au trecut deja de etapa de evaluare vor primi deciziile de recalculare.

Citește și: Recalculare pensii 2024: Lista veniturilor permanente și nepermanente care se iau în calcul la stabilirea sau recalcularea pensiei

După cum stabilește Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii, casele teritoriale de pensii emit deciziile pentru recalcularea pensiilor, documentele fiind apoi transmise către subunitățile Poștei Române, care va asigura trimiterea la domiciliul beneficiarilor.

Așadar, cel puțin pentru livrările pe teritoriul național, plicurile ce conțin deciziile de recalculare a pensiilor vor fi transmise de poștași direct beneficiarilor, pe bază de semnătură.

În cazul în care nu sunt găsiți acasă, pensionarii care găsesc înștiințarea în cutia poștală vor putea merge, timp de câteva zile, la oficiul poștal de care aparțin (trecut în înștiințare) pentru a-și ridica decizia de recalculare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale

Bera Larisa

Publicat

în

24 iulie | COD GALBEN și PORTOCALIU de FURTUNĂ, în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, averse torențiale ANM a emis miercuri, 24 iulie 2024, o avertizare de cod galben și portocaliu de furtună, în Alba și alte județe din țară. COD GALBEN Interval de valabilitate: 24 iulie, ora 10 – 25 iulie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea