Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ied de căprioară ucis de braconieri la Geomal, lângă Aiud

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un braconier din Aiud este cercetat penal de poliţişti după ce a omorât cu sânge rece un ied de căprioară, pe care l-a transportat la locuinţa părinţilor săi, unde l-a şi tranşat. 

Potrivit IPJ Alba, în data de 1 iulie 2012, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Blaj l-au identificat pe D.V., de 57 de ani, din Aiud, care, în aceeaşi zi, în timp ce se afla pe un fondul de vânătoare, în locul numit Podul Mărului de pe raza localităţii Geomal.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul este deţinător legal de armă de vânătoare iar vânătoarea la care a participat a fost una neautorizată.

Din cercetări a rezultat că, la vânătoarea neautorizată a participat şi B.I., de 67 de ani, din localitatea Geomal, deţinător legal de armă, care l-a sprijinit pe D.V. în transportarea şi tranşarea iedului de căprioară.

Faţă de D.V. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi braconaj fapte prevăzute  şi pedepsite de art. 133 din Legea nr. 295/2004 şi art. 42, alin. 1, lit. „a ind. 1”, „i” şi „j” şi art. 44, alin. 1, lit. „b” din Legea nr. 407/2006,iar faţă de B.I. sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la infracţiunea de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 26 din Cod Penal, raportat la art. 44, alin. 1, lit. “b” din Legea nr. 407/2006.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea