Rămâi conectat

Ştirea zilei

Hoaţă profesionistă care a furat haine dintr-un magazin din Alba Iulia, prinsă și condamnată cu ajutorul camerelor video

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Hoaţă profesionistă, cu cazier, condamnată la închisoare cu executare pentru furtul unor haine dintr-un magazin din Alba Iulia

O hoață profesionistă, cu cazier, a ajuns la închisoare după ce a furat mai multe obiecte de îmbrăcăminte dintr-un magazin din Alba Iulia. Femeia în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în orașul Orăștie, județul Hunedoara, a primit recent la Judecătoria Alba Iulia pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu executare, plus obligativitatea de a achita suma de 700 de lei daune civle, reprezentând costul hainelor furate din magazine.

Sava Lulugi avea un mod ingenios de operare atunci când dădea o lovitură. Lua mai multe obiecte de îmbrăcăminte pe care le ascundea într-un buzunar special creat în partea din față a pantalonilor purtați sub fustă și astfel trecea pe lângă casele de marcat fără a achita contravaloarea acestora. Astfel a procedat și când a intrat în magazinul din Alba Iulia, de unde sustras haine în valoare de 740 de lei. Lipsa obiectelor de îmbrăcăminte a fost observată ulterior de către proprietarul magazinului.

Acesta a vizionat camerele de supraveghere, iar după circa o lună de zile a observat-o din nou pe femeie în Alba Iulia și a chemat poliția.

”Din imaginile surprinse de camerele video rezultă că în data de 07.08.2017 o persoană de sex feminin, de etnie rromă, cu părul lung și roșcat, a luat de pe rafturile magazinului mai multe articole de îmbrăcăminte pe care le-a ascuns într-un buzunar special creat în partea din față a pantalonilor purtați sub fustă și a trecut de casele de marcat fără a achita contravaloarea acestora. În data de 06.09.2017, administratorul societății comerciale a observat pe stradă două femei, una dintre ele semănând cu cea surprinsă de imaginile de supraveghere din data de 07.08.2017 ca fiind autoarea furtului, motiv pentru care a anunțat organele de poliție care s-au deplasat la fața locului și au legitimat persoanele indicate de persoana vătămată. Relevante cauzei sunt și procesul-verbal din data de 06.09.2017 și planșa foto realizată în dosarul penal nr. 2968/P/2017 prin care s-a constatat că una dintre persoanele de sex feminin identificate se numește S. L. și asupra sa au fost găsite obiecte vestimentare ascunse într-un buzunar special creat în partea din față a rochiei. Comparând imaginile de pe planșa foto și imaginile stop cadru din prezentul dosar se constată că S.L. a purtat aceeași fustă cu ocazia săvârșirii ambelor furturi”, a reținut magistratul în hotărârea pronunțată.

Cu ocazia audierii în faza de urmărire penală, inculpata a recunoscut fapta pentru care a fost trimisă în judecată, iar în faza de judecată aceasta a declarat că recunoaște învinuirea așa cum i s-a adus prin actul de sesizare a instanței, fiind de acord ca judecata să aibă loc doar pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. ”Instanța reține că urmarea imediată a infracțiunii săvârșite constă în afectarea patrimoniului persoanei vătămate prin producerea unui prejudiciu material.

Legătura de cauzalitate între faptele inculpatei și urmările imediate este evidentă, întrucât atingerea valorii ocrotite de legea penală (patrimoniul persoanei vătămate) este o consecință directă a acțiunii de sustragere ce constituie elementul material al infracțiunii săvârșite. Sub aspectul laturii subiective, fapta a fost săvârșită cu intenție directă calificată prin scop, deoarece din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că inculpata nu doar a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei, dar a și urmărit producerea acestuia.

În cazul infracțiunii de furt, latura subiectivă include și cerința unui scop special prevăzut de lege, concretizat în speță prin aceea că inculpata a urmărit sustragerea bunurilor mobile pentru a și le însuși pe nedrept”, a mai susținut magistratul. Hotărârea Judecătoriei a rămas definitivă, astfel încât femeia a fost încarcerată pentru executarea pedepsei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, ȘEF DE PROMOȚIE la Academia din Brașov, specialitatea Meteorolog aeronautic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, ȘEF DE PROMOȚIE la Academia din Brașov, specialitatea Meteorolog aeronautic Sublocotenent Oana Pușcaș, absolventă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Promoția 2021, a fost admisă prima în urmă cu trei ani la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, specialitatea militară Meteorolog aeronautic. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea